Băsescu (MP): Pe votul politic vrem să obținem 10-12% la nivel național, la alegerile locale

Băsescu (MP): Pe votul politic vrem să obținem 10-12% la nivel național, la alegerile locale

Președintele Mișcării Populare (MP), Traian Băsescu, a declarat miercuri, într-o conferință de presă susținută în orașul Bocșa, că obiectivul acestei formațiuni, pentru alegerile locale din iunie, este obținerea a 10-12% din voturile electoratului.

'Nu vrem să ne fixăm obiective care să pară arogante sau nerealiste, la stadiul acesta. Ne-am propus ca obiectiv, pe vot politic, deci votul la consilii, să obținem un 10-12% la nivel național, pentru că vom avea județe în care vom avea rezultate slabe, cum e Covasna, Harghita, Mureș, nu cred că vom sta foarte bine nici în Satu Mare, unde e o componentă consistentă care merge direct cu UDMR. Deci, ne propunem 10-12% la alegerile locale, ca medie națională, pe vot politic, ceea ce ne-ar crea platforma să obținem un 15-20% la alegerile legislative din toamnă. Și cu această ocazie, să creăm și acel nou partid, care să conteze", a afirmat Băsescu.

Potrivit lui Traian Băsescu, PNL este destul de scindat în prezent și chiar dacă nu a fost sesizat de presă, există o mișcare de transfer de PDL-iști către Mișcarea Populară, fie că e vorba de primari, fie de consilieri.

'Există acest fenomen, care cred că se va accelera. Și ca să fiu sincer, chiar sper acest lucru. Și venirea mea aici e tot un semnal în acest sens', a mai afirmat Traian Băsescu, care a anunțat miercuri, la Bocșa, că primarul liberal al orașului, Eugen Cismăneanțu, va candida pentru un nou mandat din partea MP.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…