Băsescu: Avem un Guvern inutil, de funcționari bruxellezi care au ca obiectiv doar îmbunătățirea CV-ului

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a criticat miercuri miniștri din Cabinetul Cioloș, afirmând că România are, în prezent, "un Guvern inutil", "de funcționari bruxellezi, al căror obiectiv este doar acela de a-și îmbunătăți CV-ul".

"O doamnă ministru ne spune că sunt țări în care se trăiește și cu 1 — 2 dolari pe zi. O doamnă ministru ne spune că respectarea drepturilor fundamentale garantate de Constituție este un lux. Un domn ministru ne spune că este mai ieftin să importăm decât să continuăm a produce combustibilul pentru centrala nucleară de la Cernavodă, uitând de amănuntul cu independența energetică. Un domn ministru ne aburește cu doctoratele plagiate și ne informează că în trei zile de dezbatere publică nu a avut timp să afle despre situația din 'grădinița groazei', aflată în Capitală.

O doamna ministru ne spune că nu se poate face noua lege a salarizării, în condițiile în care pentru demnitari s-au triplat salariile, iar pentru parlamentari și alte categorii s-au legiferat pensiile speciale. Un domn ministru stă în defensivă, pentru că nimeni nu fixează clar linia de politică externă în interiorul UE și nici în afara UE, cu atât mai puțin linia clară legată de Republica Moldova", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Criticile fostului șef de stat s-au îndreptat și către premierul Dacian Cioloș. "Un domn prim-ministru ne spune că au fost utilizate cartele telefonice românești în organizarea atentatelor teroriste din Europa, după care ne spune că nu este ofițer acoperit fără să-l fi întrebat nimeni ceva", a arătat Băsescu.

Potrivit acestuia, "ceilalți miniștri ai Cabinetului fug de rup pământul de presă, în timp ce activitatea și viziunea despre ministerul pe care îl conduc reprezintă un mare mister pentru români".

''Oricât ar încerca 'gulgutierul șef' Vasile Dîncu să acopere prin interviuri și sondaje inutilitatea acestui Guvern, evidența nu mai poate fi ascunsă. Am înțeles toți că este vorba despre un guvern de funcționari bruxellezi de categorie inferioară, aflați în concediu la București, al căror obiectiv este doar acela de a-și îmbunătăți CV-ul în care să-și adauge și titlul de ministru. Avem un guvern inutil. Ce ne facem cu 'Guvernul Meu', domnule președinte?'', conchide Băsescu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 Birchall îi dă masca jos lui Dăncilă! Noi dezvăluiri pe Facebook

3 ALERTĂ Gigel Știrbu (PNL): Locuitorii din județul Olt care primesc ajutoare sociale, amenințați că dacă nu vot…

4 Mafia PSD / Teodorovici nu a revendicat peste 84 milioane de euro, ca despăgubire a statului din Dosarul retroce…

5 CTP nu va mai apărea în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion