Băsescu către Kelemen Hunor: UDMR a fost tot timpul în alianțe împotriva mea la alegerile prezidențiale

Băsescu către Kelemen Hunor: UDMR a fost tot timpul în alianțe împotriva mea la alegerile prezidențiale

Președintele PMP, Traian Băsescu, i-a răspuns marți liderului UDMR, Kelemen Hunor, susținând că Uniunea a fost tot timpul în alianțe împotriva sa la alegerile prezidențiale iar voturile obținute de el de la maghiari se datorează faptului că a făcut pentru unguri mult mai mult decât UDMR în ceea ce privește infrastructura.

"Nu am nimic cu minoritatea maghiară și nici măcar cu UDMR, pe care o respect pentru tenacitatea cu care încearcă să își atingă obiectivele de maghiarizare a Ardealului. I-aș aminti lui Kelemen Hunor, care vorbea ceva despre cerșit voturi de la ei, că, la Tușnad, cu Victor Orban de față, când discutau despre autonomia Ținutului Secuiesc, le-am spus: 'la Odorheiul Secuiesc, tot atâta autonomie câtă la Caracal'. (...) Pentru că domnul Kelemen Hunor are impresia că am cerșit vreodată voturile ungurilor, vreau să îi aduc aminte următorul lucru: primul și cel mai important, că eu i-am tratat pe minoritarii maghiari ca cetățeni români loiali statului român. De aceea mi-am și petrecut foarte mult timp în cele două mandate în Covasna și Harghita", a explicat Băsescu într-o conferință de presă.

El a adăugat că UDMR a fost tot timpul în alianțe împotriva sa la alegerile prezidențiale.

"Ca să clarificăm cerșitul de voturi, o să îi aduc aminte că UDMR tot timpul a fost în alianțe împotriva mea la alegerile prezidențiale. Amintesc că, la alegerile din 2004, UDMR a avut un acord cu Adrian Năstase, și nu cu mine, deci, eventual, Adrian Năstase a cerșit prin UDMR voturile cetățenilor de etnie maghiară (...). Și îi mai aduc aminte că, în 2009, era într-o strânsă alianță cu Mircea Geoană, candidatul PSD. Niciodată UDMR nu a fost în alianță cu mine, nici măcar la suspendări, dar la alegeri prezidențiale. Este adevărat. Și pe Adrian Năstase, și pe Mircea Geoană i-am bătut de i-am snopit în ungurime, dar nu datorită UDMR, ci datorită faptului că am umblat mult în ungurime, că am vorbit cu mulți oameni și poate am făcut pentru unguri cel puțin în ceea ce privește infrastructura mult mai mult decât UDMR", a spus Băsescu.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că Traian Băsescu a făcut "niște declarații absolut inacceptabile", afirmând că fostul președinte al României "a cerșit voturile maghiarilor, secuilor, de cel puțin două ori".

"Traian Băsescu a făcut astăzi niște declarații absolut inacceptabile de la un fost șef de stat care a distrus 10 ani România. Are un mandat în spate care poate fi discutat oricând și el a cerșit voturile maghiarilor, secuilor de cel puțin două ori. Să vii și să spui ceea ce a declarat el astăzi înseamnă că ești un om iresponsabil. Dacă face așa ceva un ziarist, un politician oarecare, nu spun nimic. E vorba de fostul șef al statului", a susținut Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

5 Vești bune din Ucraina! Ce secret dureros încearcă să ascundă Armata Rusiei