Băsescu, despre cetățenia moldovenească: Caut cel mai bun avocat; o să mă judec cu Dodon

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi că își caută avocat pentru a se judeca cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în ceea ce privește retragerea cetățeniei moldovenești.

"Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova. Am termen șase luni. Decretul produce efecte după șase luni și caut avocat și o să mă judec cu Dodon", a afirmat Băsescu la Parlament.

Marți, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul pentru retragerea cetățeniei acordate lui Traian Băsescu. Documentul nu face referire la soția sa, Maria Băsescu.

"Am semnat decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu", a scris Dodon pe contul său de Facebook.

Cetățenia Republicii Moldova, argumenta Dodon, poate fi retrasă printr-un decret al președintelui Republicii Moldova persoanei care a dobândit cetățenia în mod fraudulos prin informație falsă sau ascunderea unui fapt pertinent.

Astfel, s-a constatat că atât în momentul examinării cererii lui Traian Băsescu, cât și în prezent existau impedimente în obținerea cetățeniei Republicii Moldova în baza art. 20 al. 1 lit. c) a Legii cetățeniei Republicii Moldova nr. 1024 din 2 iunie 2000, și anume: Traian Băsescu, fiind supus urmăririi penale pe mai multe capete de acuzare în România, a ascuns acest fapt esențial, ceea ce constituie temei de retragere a cetățeniei în baza normei legale expuse mai sus, a adăugat Dodon, citat de Report.md.

La 3 noiembrie 2016, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au depus jurământul de cetățeni ai Republicii Moldova la Ambasada de la București iar pe 13 noiembrie au votat în cadrul alegerilor prezidențiale din R. Moldova.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

2 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

3 VIDEO Protest al „valorilor” angajate de PSD la Ministerul Dezvoltării, după ce au primit ordinele de „evacuar…

4 VIDEO Vela a prezentat în Parlament cele patru documente prin care Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie…

5 VIDEO Priviți, Rusia a trimis armata în Siberia, la cea mai mare mină de aur a țării. Mii de muncitori sunt in…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata