Băsescu, despre desemnarea lui Dăncilă: Preşedintele a ales soluţia cea mai comodă pentru domnia sa

Băsescu, despre desemnarea lui Dăncilă: Preşedintele a ales soluţia cea mai comodă pentru domnia sa

Liderul PMP, Traian Băsescu, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a ales "cea mai comodă soluţie pentru domnia sa" prin desemnarea europarlamentarului PSD Viorica Dăncilă în funcţia de premier.

"Plecând de la premisa că PSD-ul nu este apt pentru guvernare, i-am propus preşedintelui României două nume pentru funcţia de premier: Siegfried Mureşan - europarlamentar, negociator şef al bugetului UE pentru anul 2018 şi purtător de cuvânt al PPE şi Eugen Tomac - deputat, bine conturat ca politician pe ideea unionist, fost secretar de stat şi consilier prezidenţial. Sunt convins că niciodată Parlamentul nu ar fi votat căderea a două guverne şi intrarea în alegeri anticipate. Din păcate, preşedintele a ales cea mai comodă soluţie pentru domnia sa, desemnând-o pe teleormăneanca Viorica Vasilica Dăncilă, spre bucuria lui Daddy. Oare să fie dragostea de la Grivco de vină?", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

El mai spune că i-a prezentat preşedintelui Iohannis o serie de argumente că PSD este "inapt de guvernare şi trebuie trimis în Opoziţie".

"România a avut o creştere cu 7 la sută a PIB. Cu toate acestea, măririle de salarii, de ajutoare sociale şi de pensii au fost topite în proasta guvernare, iar beneficiarii creşterilor de venituri s-au trezit că azi, la început de 2018, le este mai greu decât înaintea măririlor de salarii, pensii şi ajutoare sociale", susţine Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu partidele parlamentare, că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD, pentru funcţia de prim-ministru.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”