Băsescu: Motivarea Avocatului Poporului privind sesizarea la CCR pe Legea 90/2001 - puerilă; Ciorbea - supus PSD

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat joi că motivarea Avocatului Poporului în cazul sesizării la CCR a legii care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului este puerilă, susținând că Victor Ciorbea a rămas ''același supus al PSD''.

"Am văzut parte din motivare. Motivarea este absolut puerilă pentru că uitați-vă în legislația care îi privește pe magistrați și ei au aceeași restricție, dacă au avut o condamnare nu mai pot fi magistrați. Sunt și alte categorii care au astfel de restricții. Este evident că Victor Ciorbea a rămas același supus al PSD-ului, probabil datoriile, ratele la bănci îl fac să fie foarte supus, însă a intrat în jocul perfect al lui Dragnea. Nu a făcut sesizarea înainte ca să poată instala un Guvern marionetă și o face acum în speranța că Valer Dorneanu va avea alt punct de vedere decât acela pe care l-a avut când a semnat legea în calitate de președinte al Camerei Deputaților în 2001. Este interesant de văzut și metamorfoza la Valer Dorneanu, dacă este ceva de văzut", a spus Traian Băsescu, la Parlament.

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în situație de incompatibilitate.

Potrivit Avocatului Poporului, "prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerințele constituționale de previzibilitate și proporționalitate a legii și nu permit recunoașterea dreptului la diferență pentru ocuparea, în condiții de egalitate și fără restricții nerezonabile, a unei funcții ce implică exercițiul autorității de stat".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici