Băsescu: Mulți români nu știu când sunt alegerile locale; televiziunea publică să facă ample dezbateri

Băsescu: Mulți români nu știu când sunt alegerile locale; televiziunea publică să facă ample dezbateri

Președintele PMP, Traian Băsescu, este de părere că actuala campanie electorală pentru alegerile locale din 5 iunie nu a fost una vizibilă în spațiul public și cere Autorității Electorale Permanente să dispună, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate scrutinului.

"Mulți români nu știu că pe data de 5 iunie sunt alegeri locale, iar dintre cei care știu, mulți nu știu cine sunt candidații sau nu știu că alegerile se desfășoară într-un singur tur, așa că votul pentru primari, deși uninominal, va rămâne, din păcate, un vot strict politic. În aceste condiții, primenirea politicienilor din administrația locală rămâne un simplu enunț fără acoperire. Prin noua lege electorală au fost impuse restricții publicitare exagerate, ceea ce afectează profund "votul în cunoștință de cauză". În această situație, este obligația Autorității Electorale să dispună acum, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate alegerilor locale din 5 iunie", a scris Băsescu pe Facebook.

În opinia sa, alegerile locale riscă să rămâne "o simplă afacere PSD + PNL = USL", fără o competiție reală între candidați și programe, spre marea satisfacție a "șarlatanilor politici ce cred în sintagma 'să se revizuiască... primesc, dar să nu se schimbe nimic'".

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”