Băsescu: Nu am nimic de negociat cu procurorii; ori îmi reconfirmă NUP-urile, ori trimit dosarele în instanță

Fostul președinte Traian Băsescu afirmă că nu are nimic de negociat cu procurorii în privința dosarelor deschise pe numele său și le transmite acestora fie să reconfirme soluțiile de neîncepere a urmăririi penale date anterior, fie să trimită toate aceste cauze în judecată.

"Ori vă reconfirmați NUP-urile, ori trimiteți dosarele în instanță. Eu nu am nimic de negociat", a scris Traian Băsescu miercuri pe Facebook.

Fostul șef al statului precizează că, atunci când a fost ministru al Transporturilor și primar general al Capitalei, nu a existat niciun dosar penal pentru modul de desfășurare a licitațiilor derulate sub mandatele sale.

"Am fost ministru al Transporturilor în cinci guverne, timp în care s-au reabilitat peste 2.000 km de drumuri naționale și peste 200 km de căi ferate. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfășurare a licitațiilor. Am fost primar general al Capitalei timp de patru ani și jumătate, gestionând bugete de peste 1,2 miliarde dolari anual, cu lucrări mari, cum ar fi contorizarea pentru încălzire a scărilor de bloc, modernizarea a 750 puncte termice, modernizarea a 120 km linii de tramvai, construcția liniei 41, asfaltarea a sute de km de străzi și bulevarde. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfășurare al licitațiilor .Cu toate acestea, la PÎCCJ am o bibliotecă de dosare penale generate de reclamații ale oamenilor turnătorului Voiculescu, dosare care, după ce au primit NUP de la procurorii de caz, au fost redeschise în anul 2015 la cererea fostului procuror general Nițu", susține fostul președinte.

Băsescu menționează că nu contestă dreptul PÎCCJ de a redeschide dosarele înregistrate pe numele său, dar contestă faptul că "toate sunt ținute deschise spre a fi utilizate politic".

"În opinia mea, procurorii au două soluții, și anume: ori constată temeinicia soluției inițiale a PÎCCJ de neîncepere a urmăririi penale, sau mă audiază după care trimit dosarul în instanță. Prin menținerea acestor dosare fără a lua o decizie, procurorii nu fac decât să aștepte momentul potrivit pentru a le utiliza conform dispozițiilor șefilor în interesul acestora sau în interes politic, ceea ce este inadmisibil. Rețineți, eu nu am nimic de negociat!", mai afirmă fostul șef al statului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

2 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

3 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Stelian Tănase intră tare la Băsescu: Secu l-a reactivat pe Petrov