Băutura care elimină toxinele din corp și aduce un aport uriaș de vitamina A

Băutura care elimină toxinele din corp și aduce un aport uriaș de vitamina A

Vara găsim pe piață o multitudine de fructe și legume proaspete, ce pot avea numeroase beneficii pentru organism. O băutură ce poate fi preparată în sezonul cald este ideală în lupta cu toxinele și aduce un aport uriaș de vitamina A. Ingredientul-cheie este pepenele galben.

Lichiorul de pepene galben, o băutură cu numeroase beneficii FOTO dueamicheincucina.it

Băutura, recunoscută pentru faptul că elimină toxinele din corp ar asigura 106% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A, potrivit specialiștilor.

Lichiorul de pepene galben

Pepenele galben, celebrat pentru proprietățile sale hidratante și conținutul ridicat de vitamine și minerale, poate fi transformat într-o băutură rafinată ce păstrează savoarea proaspătă și plină de aromă a fructului. Lichiorul de pepene galben conține extracte și arome naturale din fruct, oferind astfel beneficiile sale nutritive într-o formă inedită și atrăgătoare pentru iubitorii de cocktail-uri.

Unul dintre principalele avantaje ale acestui lichior este conținutul scăzut de calorii, ceea ce îl face o alegere preferată pentru persoanele care doresc să se bucure de o băutură delicioasă, fără să își compromită dieta. Pepenele galben, la fel ca și cel roșu, are o foarte mare concentrație de apă, de până la 90%. Așadar, conținutul caloric este unul scăzut.

Lichiorul de pepene galben este o sursă naturală de vitamine și minerale esențiale. Pepenele galben este o sursă bună de vitamina C, care susține sistemul imunitar și ajută la formarea colagenului. Totodată, aduce un aport foarte ridicat de vitamina A, care este benefică pentru sănătatea ochilor și a pielii . Pe lângă acestea, pepenele galben furnizează potasiu, un mineral important pentru funcționarea normală a inimii și pentru echilibrul fluidelor în organism.

Cum se prepară

Băutura este una foarte ușor de preparat și nu necesită decât câteva ingrediente, după cum urmează:

  • pulpă de pepene galben
  • alcool 125 ml
  • zahăr 200 g
  • apă 300 ml

Mod de preparare:

Pepenele galben se curăță de coajă și de semințe , apoi este tăiat cubulețe. Bucățelele se adaugă, apoi, într-un borcan cu închidere ermetică. Peste ele se toarnă alcoolul și se amestecă.

Compoziția trebuie lăsată la macerat timp de o săptămână. Pentru a face pepenele galben să își păstreze aroma și savoarea, borcanul trebuie depozitat într-o cămară sau dulap întunecat, departe de razele soarelui.

La finalul celor şapte zile, peste bucățele de pepene, se adaugă un sirop de apă cu zahăr, după ce acesta s-a răcit. Amestecul rezultat se pisează cu ajutorul unui blender, până se obține un amestec cremos. Se strecoară cu ajutorul unui tifon sterilizat.

Lichiorul de pepene galben se ţine în sticle închise ermetic și se lasă la macerat aproximativ 30 de zile.

La fel ca în cazul oricărei băuturi alcoolice, este recomandat consumul moderat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?