Baza aeriană rusească Engels, care găzduiește bombardiere strategice, a fost atacată cu drone

Baza aeriană rusească Engels, care găzduiește bombardiere strategice, a fost atacată cu drone

Baza aeriană rusă Engels, care găzduiește bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, a fost vizată din nou de un atac cu drone. Guvernatorul regiunii Saratov, unde se află această bază, susține că dronele au fost doborâte, dar un martor ocular afirmă că cel puțin un dispozitiv fără pilot și-a atins ținta.

Bombardiere pictate la baza aeriană Engels FOTO War Zone

Sirenele antiaeriene au răsunat din nou, în zorii zilei de miercuri, în orașul Engels, situat la circa 615 kilometri de granița cu Ucraina.

Guvernatorul regional Roman Busarghin a confirmat imediat un atac cu drone care, potrivit lui, ar fi fost respins și nu s-ar fi soldat cu victime sau pagube.

Canalul de Telegram Shot a raportat până la patru explozii în jurul bazei aeriene din Engels și a menționat, la fel ca guvernatorul Busarghin, că nu există informații despre victime sau pagube.

Totuși, un locuitor din zonă menționat pe rețelele de socializare despre un incendiu care a izbucnit în jurul bazei aeriene. „A avut loc cel puțin o lovitură directă. Restul dronelor au fost doborâte probabil. Apoi au venit pompieri, ambulanțe, poliția”, a declarat martorul ocular într-un filmuleț distribuit pe rețelele de socializare. „Sirenele antiaeriene continuă să funcționeze, iar explozii și incendii sunt în curs de desfășurare pe aerodrom”, a adăugat el.

Ministerul rus al Apărării a anunțat între timp distrugerea a cinci drone ucrainene: una în regiunea Belgorod și patru în regiunea Saratov. Însă, de regulă, Moscova nu oferă informații credibile, raportând doar presupuse succese ale propriei apărări aeriene în faţa atacurilor cu drone ucrainene.

Apărându-se de invazia rusă, Ucraina caută să submineze capacitățile de atac ale agresorului și atacă de asemenea în mod repetat teritoriul Rusiei.

De altfel, potrivit The Kyiv Independent, surse din cadrul serviciilor speciale ucrainene au confirmat implicarea Direcției Principale de Informații (HUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării în noul atac de la baza aeriană Engels. „O treabă planificată de HUR”, a afirmat o sursă citată de publicația ucraineană.

În decembrie 2022, circa cinci avioane militare rusești au fost lovite în atacuri asupra bazelor aeriene Diaghilevo, din regiunea Riazan, și Engels, din regiunea Saratov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?