Baza aeriană siriană fusese evacuată înainte de atacul SUA (post de televiziune libanez)

Baza aeriană siriană fusese evacuată înainte de atacul SUA (post de televiziune libanez)

Comandamentul armatei siriene a evacuat majoritatea avioanelor de luptă de la baza aeriană din Homs înainte ca aceasta să fie vizată de atacul american cu rachete de croazieră vineri, a relatat postul de televiziune libanez al-Mayadeen, într-un buletin informativ, relatează Reuters.

Canalul de televiziune rusesc Russia Today informase anterior, citând mass-media din regiunea Orientului Mijlociu, că armata siriană a reușit să evacueze personal și echipamente de la baza aeriană de lângă Homs înainte de atacul american cu rachete din noaptea de joi spre vineri .

După atacul masiv cu rachete asupra bazei aeriene Shayrat au fost distruse cel puțin 15 bombardiere, a indicat agenția de presă siriană Al Masdar News, citată de mass-media ruse. În afară de bombardiere, în atac au fost distruse un hangar și depozite de combustibil, ceea ce a condus la declanșarea unor explozii și a unui puternic incendiu.

Loviturile americane în Siria provoacă "un prejudiciu considerabil" relațiilor dintre Moscova și Washington, a declarat vineri Kremlinul , care a calificat atacul drept o "agresiune împotriva unui stat suveran".

"Atacul asupra bazei aeriene seamănă cu bombardarea Iugoslaviei, intervenția militară în Irak, distrugerea Libiei și cu alte acte de nerespectare a dreptului internațional de către Statele Unite ale Americii", a declarat Igor Morozov, membru în Comisia de securitate și apărare din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus).

În același timp, Viktor Ozerov, șeful acestei comisii, a anunțat că Rusia va cere convocarea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, întrucât — în opinia sa — atacul poate fi privit ca un "act de agresiune" împotriva unui stat membru al Organizației Națiunilor Unite, conform RIA Novosti.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...