BBC: Cameron i-a adresat un ultim apel lui Merkel înainte de referendum pentru limitarea libertății de mișcare în UE

BBC: Cameron i-a adresat un ultim apel lui Merkel înainte de referendum pentru limitarea libertății de mișcare în UE

Cu câteva zile înainte de referendumul din Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană, fostul premier David Cameron i-a adresat un ultim apel cancelarului german Angela Merkel pentru limitarea libertății de mișcare a persoanelor, relatează sâmbătă BBC, potrivit Reuters.

Britanicii au votat la 23 iunie în favoarea ieșirii din UE, chestiunea imigrației și a controlului asupra libertății de mișcare a persoanelor din blocul comunitar fiind una dintre temele cheie în campania taberei favorabile părăsirii UE.

În contextul în care îngrijorările privind imigrația păreau să încline balanța în favoarea Brexit-ului, BBC relatează că David Cameron, care a demisionat după referendum, i-a telefonat Angelei Merkel pentru a o întreba dacă este dispusă să emită o declarație împreună cu alți lideri din UE prin care să anunțe concesii privind libertatea de mișcarea în cazul în care Marea Britanie ar fi decis să rămână în UE.

Ideea a fost abandonată în cele din urmă. BBC susține că Merkel i-a spus lui Cameron la un summit UE după referendum că nu poate exista niciun compromis în privința libertății de mișcare în cadrul blocului comunitar.

Chestiunea imigrației rămâne unul dintre punctele controversate înainte de negocierile Marii Britanii cu UE privind relația cu blocul comunitar după Brexit.

Ministrul britanic de externe Boris Johnson a declarat vineri că 'nu are nicio îndoială' că poate fi obținut un echilibru între accesul general la piața unică europeană și libertatea de mișcare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”