BBC: Peste 20% dintre soldații ruși morți în războiul din Ucraina sunt ofițeri, inclusiv 10 colonei, 20 de locotenent-colonei, 31 de maiori și 155 de ofițeri inferiori

BBC: Peste 20% dintre soldații ruși morți în războiul din Ucraina sunt ofițeri, inclusiv 10 colonei, 20 de locotenent-colonei, 31 de maiori și 155 de ofițeri inferiori

Peste 20% dintre soldații ruși confirmați morți în timpul războiului din Ucraina sunt ofițeri, inclusiv 10 colonei, 20 de locotenent-colonei, 31 de maiori și 155 de ofițeri inferiori, relatează BBC .

BBC a reușit să verifice identitatea celor 1.083 de militari ruși uciși în Ucraina, decesele lor fiind raportate de oficiali locali sau de presa rusă.

Corespondentul BBC World, Olga Ivshina, a declarat că dovezile au arătat că „Rusia a pierdut unii dintre cei mai buni specialiști ai săi, inclusiv operatori de elită ai forțelor speciale de elită, piloți de vânătoare foarte bine calificați și unii comandanți experimentați”.

În plus, aproximativ 15% din toate pierderile rusești confirmate în Ucraina sunt parașutiști din unități „care sunt considerate de elită ale armatei ruse„, a spus ea.

Pregătirea unui parașutist în Rusia necesită mai mulți bani și timp în comparație cu un infanterist. Așadar, acestea sunt pierderi semnificative.

Este nevoie de 5 ani și de cel puțin 10.000 USD pentru a pregăti un locotenent de infanterie în Rusia. Pentru alte specialități, prețurile cresc până la 60.000 USD pentru un tânăr ofițer. Pregătirea unui pilot de vânătoare iscusit costă între 4 și 14 milioane USD (și până la 14 ani).

Pe lista pierderilor confirmate se află cel puțin 15 operatori de forțe speciale GRU (inclusiv 5 ofițeri) și 3 berete maronii a căror pregătire și educare durează luni sau chiar ani de zile. Testul pentru a obține o beretă maronie este considerat unul dintre cele mai dificile din lumea militară”, scrie Ivshina, într-o postare pe Twitter.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...