BEC a respins înregistrarea Alianței Grădina Maicii Domnului

BEC a respins înregistrarea Alianței Grădina Maicii Domnului

Biroul Electoral Central (BEC) a respins duminică înregistrarea Alianței Grădina Maicii Domnului formată din Partidul România Noastră și Partidul Dacismului Autonom Conservator, DAC, scrie defapt.ro .

Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, a anunțat că partidul pe care îl conduce, România Noastră, va candida în alegerile din 9 iunie în cadrul Alianței Electorale ”Grădina Maicii Domnului”, care va avea ca nume prescurtat ”Sfânta Geție”, formată împreună cu Partidul DAC.

Doi membri ai Partidului DAC

Președintele partidului DAC este Cătălin Berenghi.

USR a contestat faptul că Berenghi și Funar folosesc teme religioase, iar BEC a decis, cu 12 voturi, să respingă alianța.

BEC a explicat că în legea partidelor, la articolul 5, se interzice folosirea unor simboluri religioase: „Denumirea integrală şi denumirea prescurtată, precum şi semnul permanent nu pot reproduce sau combina simbolurile naţionale ale statului român, ale altor state, ale organismelor internaţionale ori ale cultelor religioase.

Fac excepţie partidele politice care sunt membre ale unor organizaţii politice internaţionale, acestea putând utiliza însemnul organizaţiei respective ca atare sau într-o combinaţie specifică”.

Fostul primar al Clujului, Gh. Funar, în prezent președintele Partidului România Noastră, cerea, anul trecut, schimbarea denumirii țării noastre din România în Geția.

„Numele de Dacia dat țării noastre de către asasinii istorici și mincinoșii științifici oficiali este o identitate falsă pentru Geția, Țara Primordială cu o vechime de cel puțin 10.000 de ani!

Furtul identității Poporului Primordial Get și a Geției este cea mai mare crimă din Istoria Omenirii”, susținea Funar.


Citește și:

populare
astăzi

1 CTP / Mihai Eminescu nu era moldovean get-beget, ci are origini transilvănene

2 VIDEO Buzescu, Teleorman, România...

3 VIDEO În culisele Eurovision, solista armeană Jaklin Baghdasaryan a cântat într-o română impecabilă o celebră piesă lăutărească din repertoriul Romică…

4 VIDEO Olena Zelenska, gest controversat în Serbia. Priviți cum se uită soția președintelui sârb la ea, dar și cum se uită ea la Kuleba!

5 Putin trăiește o nouă poveste de dragoste