Becali a scăpat de Dică după o tiradă șocantă: Cine va sta pe banca echipei, joi, în Europa

Becali a scăpat de Dică după o tiradă șocantă: Cine va sta pe banca echipei, joi, în Europa

Nicolae Dică (42 de ani) a rezistat 3 luni pe banca FCSB-ului, după reinstalarea sa în funcția de antrenor. El a mai avut un mandat de principal, unul mult mai lung, între iunie 2017 – decembrie 2018. Atunci, a adunat 80 de partide pe bancă bucureștenilor: 46 de victorii, 18 remize, 16 înfrângeri.

Gigi Becali va căuta acum să aducă alt executant pe post de antrenor, la FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

De această dată, numit la FCSB spre finalul lunii iulie, Dică a prins doar 23 de meciuri oficiale: 9 victorii, 7 remize, 7 înfrângeri, golaveraj: 34-39. Mandatul său a fost unul extrem de slab în care singura realizare a fost calificarea echipei în grupele Conference League. Într-adevăr, cu Dică pe bancă, FCSB a revenit în grupele unei competiții UEFA, după o pauză de 5 ani. Doar că acolo s-a făcut de râs, elocventă fiind dubla cu Silkeborg, 0-5 în Danemarca și 0-5 în București!

Dică a cam dat-o în bară și în campionat, dovadă că a lăsat echipa pe locul 7 din 16, de play-out. FCSB a strâns 20 de puncte din 14 meciuri, fiind la trei puncte de Petrolul care ocupă poziția a 6-a, ultima de play-off. Ce-i drept, ploieștenii au disputat două meciuri mai mult.

Soarta lui Dică la FCSB a fost pecetluită după înfrângerea de luni seară, cu Universitatea Cluj, scor 1-2, în deplasare. După meci, Gigi Becali a făcut turul televiziunilor și l-a umilit, pur și simplu, pe antrenorul de 42 de ani. Astăzi dimineață, Dică a demisionat, așa cum era de așteptat. Așa că, la următorul meci, cel cu West Ham din Conference League (joi, ora 22.00, pe Arena Națională), FCSB va fi pregătită de Viorel Tănase (care deține licența PRO) și de Mihai Pintilii.

Ce a spus Gigi Becali, luni seară, după înfrângerea cu Universitatea Cluj?

*Eu nu-l dau afară pe Dică. Dacă el crede că vrea să plece, eu sunt de acord! De data asta nu îl mai țin. Eu ce răbdare să mai am? Nu vreau să fac rău oamenilor, nu vreau să dau eu oamenii afară, să îi supăr, dar nu am ce face.

*Trebuie să spun adevărul, să mă ușurez. Îi supăr familia, copiii. Dar îi spun de atât de mult timp că vreau posesie. Uite la Hagi ce face, vezi acolo. Gică mi-a zis că îi antrenează cu mingea până vomită. Noi facem static...

*E chestiune de antrenor! Poate să se supere. Cum adică, să uite jucătorii fotbalul? Nu ai nicio tactică, nicio noimă. Eu nu înțeleg. E doar vina antrenorului. Până acum n-am zis, dar nu au cum să uite toți fotbalul. Se supără, nu se supără... e om bun, dar degeaba. Cum să uiți fotbalul? Aș putea să mă iau de jucători. Dar știți de ce nu o fac? Pentru că nu sunt doar 2-3, echipa nu leagă pase. Eu zic de 5-6 meciuri că nu avem viitor.

*Și CS Mioveni mai leagă 5 pase, noi nici atât. Vă dați seama? Noi puteam câștiga și azi din valoarea individuală, dacă nu făcea Șut greșeala aia. Dar nu ai cum să joci așa! Ne bate Rapid acum, ne dă 5! Uite, așa, cu ce jucători au ei pe acolo.

*Am dat pe Miculescu 1,7 milioane, dar nu văd nimic. Nu pot să-mi dau seama ce se întâmplă. E din ce în ce mai rău. Cum să joci cu un om în plus și să dai minge lungă? A uitat Olaru fotbalul? E băiat serios, nu poți să zici că nu se antrenează bine.

*Bă, vreau și eu 5 pase. Dau 5 milioane de euro pe jucători, ce curaj să mai ai?! Miculescu ăsta nu mai e fotbalist? Câștiga singur meciuri la UTA. Compagno nu mai e fotbalist? El se zbate, săracul. Coman chiar nu mai e fotbalist! Dădeam tot timpul vina pe jucători, acum nu o mai dau.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro