Beijingul critică dur pătrunderea unui distrugător american în Marea Chinei de Sud. Ce spun SUA

Beijingul critică dur pătrunderea unui distrugător american în Marea Chinei de Sud. Ce spun SUA

China a denunțat luni pătrunderea unui distrugător american într-un sector din Marea Chinei de Sud revendicat de Beijing, după ce marina americană a anunţat că distrugătorul a întreprins acolo o „operaţiune de libertate a navigaţiei", informează AFP, citată de Agerpres.

Distrugătorul USS Milius. FOTO Profimedia

Distrugătorul american USS Milius a întreprins luni o „operaţiune de libertate a navigaţiei" într-un sector din Marea Chinei de Sud revendicat de Beijing, într-un moment în care armata chineză desfăşoară exerciţii în jurul insulei Taiwan.

„Distrugătorul lansator de rachete USS Milius a pătruns ilegal în apele din apropierea recifului Meiji în insulele Nansha ale Chinei, fără aprobarea guvernului chinez", a declarat Tian Junli, purtătorul de cuvânt al comandamentului teatrului de operaţiuni sud al armatei chineze, într-un comunicat, adăugând că forţele aeriene ale Beijingului „au însoţit şi au efectuat o supraveghere a navei".

Exerciţii militare ample lângă Taiwan

Într-un comunicat al marinei americane se arată că nava a trecut la mai puţin de 12 mile nautice (22 de km) de reciful Mischief, revendicat de China şi de alte ţări din regiune.

Prezența navei americane într-o zonă contestată a avut loc în condiţiile în care China întreprinde pentru a treia zi consecutiv exerciţii militare de mare anvergură lângă Taiwan , pentru a protesta împotriva unei vizite a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen în SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…