Belgia: Poliția l-a eliberat pe suspectul reținut joi care transporta butelii cu gaz

Șoferul unui vehicul utilitar în care au fost descoperite joi, la Bruxelles, două butelii de gaz suspecte a fost repus în libertate vineri, a anunțat Parchetul belgian, potrivit AFP și Reuters.

''Parchetul poate confirma că M.A. a fost eliberat (repus în libertate, potrivit terminologiei belgiene) la începutul după-amiezii'', a indicat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Denis Goeman. Acesta a precizat că nu a fost descoperit niciun element susceptibil pentru a fi emis un mandat de arestare.

Anterior în cursul zilei de vineri, Parchetul belgian a precizat că buteliile de gaz, aflate la originea deciziei de izolare a unui cartier din Bruxelles joi, timp de mai mult ore, erau probabil destinate uzului domestic, așa cum afirmase suspectul.

Șoferul, care a fost reținut după ce a trecut pe roșu la semafor, 'a explicat că buteliile erau destinate folosirii domestice, iar primele elemente ale anchetei confirmă această explicație', declarase Goeman. ''Având în vedere profilul respectivului și împrejurările reținerii sale, Parchetul din Bruxelles a deschis o informare judiciară și procedează acum la toate verificările pentru a fi sigure în privința mobilului său'', adăugase el.

Forțele de ordine au acționat joi cu multă prudență întrucât bărbatul avea la activ o condamnare cu suspendare, în 2016, la 5 ani de închisoare, 'pentru participare la activitatea unui grup terorist'. Polițiștii l-au supus unui control după ce a trecut pe roșu în zona Porte de Hal din Bruxelles, prilej cu care 'au constatat prezența a două canistre cu gaz în vehicul și au procedat la privarea de libertate a șoferului'.

Din motive de precauție, în jurul vehiculului a fost instituit un amplu perimetru de securitate. Chemate la fața locului, echipe de geniști au stabilit că una dintre canistre era plină, iar cealaltă goală. ''În autovehicul nu a fost găsit niciun detonator'', a confirmat Parchetul.

Capitala Belgiei se află în continuare în stare de alertă la aproape un an de la atacurile teroriste comise de organizația jihadistă Statul Islamic la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și la o stație de metrou. Atentatele din 22 martie 2016 s-au soldat cu 32 de morți și sute de răniți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul