Berlinul anunţă o discuţie telefonică Scholz-Putin despre criza ucraineană luni după-amiază

Berlinul anunţă o discuţie telefonică Scholz-Putin despre criza ucraineană luni după-amiază

Cancelarul german Olaf Scholz va avea luni o discuţie telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la criza ucraineană, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, transmit AFP şi Reuters.

Olaf Scholz 'va discuta din nou prin telefon cu preşedintele rus la sfârşitul după-amiezii de astăzi (luni - n.r.), ceea ce este strâns legat şi convenit cu preşedintele francez' Emmanuel Macron, a indicat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit într-un briefing de presă la Berlin.

Hebestreit a mai afirmat că intensificarea conflictului între Rusia şi Ucraina a condus la 'o situaţie extrem de periculoasă'.

În ce priveşte impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei, acestea vor fi aplicate în cazul unor noi încălcări teritoriale în Ucraina, a adăugat purtător de cuvânt, precizând că partenerii occidentali vor decide ce anume constituie încălcări teritoriale.

Potrivit unei alte ştiri difuzate de Reuters, miniştrii de externe ai celor trei state baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - vor vizita împreună Ucraina în această săptămână în semn de solidaritate cu această ţară.

Cei trei miniştri se vor afla în Ucraina de miercuri până vineri, a anunţat pe Twitter şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...