Biden a îndepărtat cu succes o tumoare malignă de pe piele

Biden a îndepărtat cu succes o tumoare malignă de pe piele

Potrivit medicului curant, președintele Statelor Unite trebuie să continue observațiile de către un dermatolog.

Joe Biden. Foto: Profimedia

Președintele american Joe Biden a fost operat cu succes, i s-a extirpat o tumoare malignă a pielii, a transmis Reuters vineri , citându-l pe medicul său. Potrivit acestuia, o biopsie efectuată în februarie a confirmat prezența carcinomului bazocelular la liderul american.

Așa cum era de așteptat, biopsia a confirmat că mica bucată de țesut a fost un carcinom bazocelular”, a spus O'Connor vineri. „Tot țesutul canceros a fost îndepărtat cu succes. Nu este necesar niciun tratament suplimentar”. „Leziunile de carcinom bazocelular nu au tendința de a răspândi, sau de a metastaza, așa cum se știe despre alte tipuri de cancer de piele, mai grave, cum ar fi melanomul sau carcinomul scuamos”, a explicat O'Connor. „Acestea au, totuși, potențialul de a crește în dimensiune, ceea ce duce la o problemă mai semnificativă, precum și la provocări crescute când se încearcă îndepărtarea chirurgicală”. O'Connor a spus că „locul biopsiei s-a vindecat frumos și că președintele va continua supravegherea dermatologică, ca parte a asistenței medicale cuprinzătoare în curs de desfășurare”.

Biden va trebui să continue supravegherea dermatologică cu un medic specialist, notează O'Connor.

Înainte de a deveni președinte, lui Biden i s-au îndepărtat mai multe tipuri de cancer de piele non-melanomic prin intervenții chirurgicale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”