Biden condamnă acțiunile antisemite din universitățile din SUA

Biden condamnă acțiunile antisemite din universitățile din SUA

Președintele american i-a condamnat și pe cei „care nu înțeleg ce se întâmplă cu palestinienii”.

Joe Biden. Foto: EPA-EFE

Președintele american Joe Biden condamnă protestele antisemite din universitățile americane.

„Condamn protestele antisemite, motiv pentru care am lansat un program pentru a-i face față. De asemenea, îi condamn pe cei care nu înțeleg ce se întâmplă cu palestinienii”, a spus Biden, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist, după un discurs ținut cu ocazia Zilei Pământului în Virginia. Evenimentul a fost transmis de C-SPAN .

Anterior, New York Post a relatat, citând surse ale forțelor de ordine, că poliția din New York a reținut cel puțin 100 de studenți de la Universitatea Columbia care au organizat un miting împotriva acțiunilor israeliene în Fâșia Gaza. Anterior, activiștii au încercat să perturbe discursul fostului secretar de stat american Hillary Clinton la Universitatea Columbia, numind-o criminală de război.

În noiembrie 2023, studenții de la Universitatea Columbia au ieșit de la o prelegere a lui Clinton pentru a protesta față de ceea ce au presupus că este implicarea școlii în acuzațiile de antisemitism împotriva studenților care au învinuit Israelul pentru agravarea tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Situația din Orientul Mijlociu s-a înrăutățit brusc după infiltrarea militanților Hamas din Fâșia Gaza în teritoriul israelian la 7 octombrie 2023, care a fost însoțită de uciderea rezidenților așezărilor de graniță și luarea a peste 240 de ostatici. Radicalii au numit acest atac un răspuns la acțiunile autorităților israeliene împotriva moscheii Al-Aqsa din Ierusalim. Israelul a anunțat blocarea completă a Gazei, după care a lansat o operațiune la sol în enclavă. Ciocniri au loc și în Cisiordania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro