Biden intenționează să candideze pentru un al doilea mandat în 2024

Biden intenționează să candideze pentru un al doilea mandat în 2024

Președintele american Joe Biden a anunțat, vineri, că dorește să candideze pentru un al doilea mandat la președinția țării, în 2024. El a precizat că încă nu a luat o decizie oficială.

Biden intenționează să candideze pentru un al doilea mandat în 2024 FOTO EPA EFE

Liderul democrat a spus că nu a luat încă o hotărâre cu privire la viitorul său la Casa Albă deoarece dacă ar lua oficial decizia de a candida, s-ar activa automat o serie de reguli și ar trebui să se comporte ca un candidat la președinție.

"Nu am luat încă decizia oficial, dar aceasta este intenţia mea; intenţia mea de a candida din nou şi avem timp să luăm această decizie", a spus liderul american care va împlini 80 de ani luna viitoare, potrivit Agerpres.

Joe Biden a dat de înțeles că soția sa Jill Biden ar fi de acord cu o nouă candidatură.

"Soţia mea crede că facem ceva foarte important şi că nu ar trebui să renunţ", a adăugat Biden.

În cazul în care ar ajunge să obțină un nou mandat de președinte al SUA, Joe Biden ar deveni din nou cel mai în vârstă președinte ales vreodată la Casa Albă. Liderul democrat ar urma să înceapă noul mandat la vârsta de 82 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale