Biden: Primele camioane cu ajutoare umanitare pentru Gaza vor ajunge „în următoarele 24 până la 48 de ore''

Biden: Primele camioane cu ajutoare umanitare pentru Gaza vor ajunge „în următoarele 24 până la 48 de ore''

Președintele american, Joe Biden, a estimate că „primele 20 de camioane'' cu ajutor umanitar vor intra în Gaza „în următoarele 24 până la 48 de ore", relatează AFP, scrie Agerpres.

Camioane umanitare FOTO: EPA-EFE

„Am primit promisiunea israelienilor şi a preşedintelui egiptean că această trecere va fi deschisă. Drumul a trebuit să fie reparat, era în stare foarte proastă. Cred că în următoarele 24 până la 48 de ore primele 20 de camioane vor trece graniţa" dintre Egipt şi Gaza, a comunicat preşedintele american în marja unei reuniuni SUA-Uniunea Europeană.

În cea de-a 14-a zi a războiului dintre Israel şi Hamas, declanșat de atacul Hamas, ONU estimează că cei aproximativ de 2,4 milioane de locuitori din Gaza – dintre care jumătate sunt copii – se află în pragul „catastrofei" pentru Israelul a blocat accesul la apă, electricitate sau combustibil.

Sprijinul internațional așteptat de palestinienii din Gaza se acumulează la frontiera Egiptului, în timp ce cartiere întregi au fost complet distruse și peste un million de persoane s-au strămutat după asediul impus de Israel la 9 octombrie.

Fâșia Gaza era deja supusă unei blocade terestre, maritime și aeriene de când Hamas a preluat puterea administrativă în enclavă în anul 2007.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat