Bihor: Cimitirul municipal din Oradea va avea un columbar cu peste 300 de nişe pentru urne funerare

Bihor: Cimitirul municipal din Oradea va avea un columbar cu peste 300 de nişe pentru urne funerare

Cimitirul Municipal din Oradea va avea, la începutul anului viitor, un columbar pentru depunerea urnelor funerare ale decedaţilor incineraţi, fiind dat ordinul de începere a lucrărilor, a informat luni Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea.

Potrivit unui comunicat semnat de consilierul în relaţii publice Loredana Buz, columbarul va fi amplasat de-a lungul gardului Cimitirului evreiesc neolog, având o lungime de 82 metri şi o înălţime de aproximativ doi metri.

"Construcţia va fi din cărămidă, potrivită cu arhitectura locului şi va deţine pentru început 336 de nişe, care vor putea fi inscripţionate cu numele răposaţilor şi închise. O astfel de investiţie este necesară cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, am avut o cerere tot mai mare pentru locuri de păstrat urne. Apoi, nu trebuie neglijat nici celălalt aspect, şi anume că suprafaţa pentru locuri de veci clasice se reduce considerabil, într-o perioadă în care numărul înmormântărilor este tot mai mare", a precizat directorul ADP Oradea, Liviu Andrica.

Nişele de depozitare a urnelor vor avea dimensiuni de câte 40 cm x 50 cm şi vor fi închise cu câte un panou de marmură de 1,5 cm grosime, pe care se vor putea inscripţiona numele defunctului şi data naşterii/decesului.

De-a lungul columbarului va fi realizată o alee de circulaţie din dale de beton.

Lucrările de realizare a columbarului sunt estimate să dureze de circa două - trei luni, în funcţie de condiţiile meteo. Valoarea totală a investiţiei este de 270.000 de lei, fiind realizată din fonduri proprii ale Administraţiei Domeniului Public SA Oradea.

Oradea se numără printre puţinele municipii din România în care funcţionează un crematoriu uman, cel de aici fiind deschis în urmă cu un deceniu. AGERPRES / (AS - autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro