Bihor: Consiliul Judeţean al Elevilor anunţă că se alătură protestului iniţiat la nivel central, purtând haine negre

Bihor: Consiliul Judeţean al Elevilor anunţă că se alătură protestului iniţiat la nivel central, purtând haine negre

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Bihor a anunţat marţi că se alătură protestului iniţiat de Consiliul Naţional al Elevilor, împotriva "inechităţii burselor şcolare", solicitând Ministerului Educaţiei revizuirea deciziei luate şi reevaluarea criteriilor de acordare ale acestora.

"În ultima săptămână din acest semestru, îndemnăm toţi elevii să poarte negru pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de deciziile luate peste noapte şi fără consultare de către Ministerul Educaţiei! Dorim să ne exprimăm dezacordul deplin în ceea ce priveşte modificarea pragului minim ce condiţionează elevii în procesul de luare a bursei de merit, acesta fiind urcat de la 8,50 la 9,50", se arată în comunicatul semnat de Consiliul Elevilor Bihor.

Reprezentând cei peste 95.000 de elevi bihoreni, CJE arată, în comunicat, că atitudinea adoptată de către Ministerul Educaţiei în acest context denotă "o lipsă de implicare, de iresponsabilitate şi comunicare lacunară" manifestată de autorităţile responsabile când vine vorba de ascultarea doleanţelor elevilor.

Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor îşi exprimă vehement solicitarea revizuirii deciziei luate, precum şi a necesităţii consultării elevilor înainte de începerea semestrului al II-lea, având în considerare propunerile iniţiale înaintate de către Consiliul Naţional al Elevilor.

"Poziţia structurii naţionale de reprezentare a elevilor a propus în urmă cu câteva luni diferenţierea bursei în funcţie de pragul de medie, respectiv un anumit cuantum pentru mediile cuprinse până la 9,49 şi un alt cuantum pentru mediile cuprinse între 9,50 şi 10. În schimb, comunicatul de presă prezentat de Minister a denaturat situaţia expusă ferm de Consiliul Naţional al Elevilor, iar hotărârea impusă a condus la haosul şi incertitudinea în care ne aflăm astăzi", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...