Bihor: În jur de 3.000 de orădeni participă la marșul de protest

Bihor: În jur de 3.000 de orădeni participă la marșul de protest

Protestul orădenilor a început vineri seară cu circa 3.000 de oameni care au plecat în marș din Piața Unirii, organizatorii estimând că numărul lor va fi mai mare decât în serile precedente pe măsură ce li se vor alătura orădenii de pe traseu.

Vineri seară traseul marșului prin municipiu va fi altul decât în seara precedentă, vizând cartierele Velența și Nufărul.

Oamenii au început să se adune în centrul orașului, în jurul orei 19,00, organizatorii aducând un sistem de sonorizare pentru a se face mai bine auziți, după ce în serile anterioare au transmis mesaje doar prin portavoce.

Organizatorul Sebastian Duma le-a amintit participanților regulile de participare, i-a rugat să se comporte civilizat, să nu lase gunoaie în urma lor, precum și faptul că un local din piața centrală le oferă tuturor, gratuit, ceaiuri calde. Duma le-a amintit și despre mitingurile ce se vor organiza, duminică, la Sofia, în Bulgaria, ori la Chișinău.

'Deci, până la urmă, Dragnea a reușit să scoată în stradă milioane de oameni, așa cum și-a dorit', a spus Duma.

Protestatarii au scandat numeroase lozinci ca și în seara precedentă, 'PSD, ciuma roșie', 'DNA să vină să vă ia', 'Hoții', 'Dragnea nu uita, Du-te cu Elodia', 'Rușine să vă fie', dar au și cântat împreună cu cei de la Voltaj, 'Imnul protestatarilor' și apoi Imnul Național.

În jurul orei 19,30, mulțimea de manifestanți a pornit în marș prin oraș, după câteva sute de metri numărul lor fiind deja considerabil mai mare, prin afluirea de pe străzile din jur.

Traseul ce va fi parcurs, până la ora 23,00, va fi Piața Unirii-Traian Moșoiu-Piața Emanuil Gojdu-Calea Clujului-str. Seleușului-str. Veneția-str. Eforiei-str. Bumbacului-capăt cartier Nufărul-str. Nufărului-Bd. Cantemir-Piața Emanuil Gojdu-Parcul 1 Decembrie (sediul PSD)-str. Independenței-Piața Unirii.

AGERPRES / (AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...