Bihor: Nici al doilea caz suspiciune de coronavirus nu se confirmă

Bihor: Nici al doilea caz suspiciune de coronavirus nu se confirmă

Şoferul din Piatra Neamţ, internat la Secţia de Boli Infecţioase din Oradea cu suspiciune de infecţie cu coronavirus, nu este afectat de Covid-19, rezultatele probelor biologice fiind negative, a declarat joi, pentru AGERPRES, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din Piatra Neamţ, a fost internat miercuri la Oradea după ce a declarat la intrarea în ţară, prin Borş, că a lucrat într-o comună din Italia în carantină pentru coronavirus şi închisă de autorităţi.

"Rezultatul pentru persoana de sex masculin internată la Oradea a ieşit negativ pentru infecţia cu COVID 19", a declarat, joi, dr. Daniela Rahotă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Tot negative au ieşit şi analizele orădencei de 52 de ani, internată marţi în aceeaşi secţie de boli infecţioase.

Cei doi pacienţi nu vor fi însă externaţi, deoarece, potrivit metodologiei impuse de Institutul Naţional de Sănătate Publică, ei vor mai fi testaţi suplimentar.

"Astăzi am mai trimis câte o probă atât de la bărbat, cât şi de la femeie, o probă de siguranţă. Am recoltat azi şi am trimis iar la Timişoara pentru a doua probă. Mâine la amiază vom şti rezultatele. Dacă şi a doua probă este negativă, atunci pot pleca acasă", a adăugat dr. Rahotă. AGERPRES/(A-autor: Eugenia Paşca, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro