Bihor: Primarul comunei Sânmartin va solicita, în instanţă, suspendarea încheierii contractelor pentru proiectele pe gaze naturale

Bihor: Primarul comunei Sânmartin va solicita, în instanţă, suspendarea încheierii contractelor pentru proiectele pe gaze naturale

Comuna Sânmartin, prima din ţară la atragerea de fonduri europene, nu va primi finanţare pentru proiectul de distribuţie a gazelor naturale, motiv pentru care primarul Cristian Laza, vicepreşedinte PSD Bihor, a declarat vineri că va solicita suspendarea procedurii de încheiere a contractelor la nivel naţional.

"Deşi aveam toate argumentele pentru ca proiectul comunei să fie finanţat, a fost admis, dar fără finanţare. Am reuşit fără loc, cum se spunea. Sigur că nu voi lăsa aşa lucrurile. Urmează să facem o contestaţie, iar în zilele următoare la Curtea de Apel Bucureşti vom depune o cerere de suspendare a procedurii de încheiere a contractelor până la judecarea pe fond în contencios-administrativ. După soluţionarea contestaţiilor şi în funcţie de cum va evolua procesul la Curtea de Apel Bucureşti, vom decide dacă vom face şi plângeri penale", a declarat vineri, în conferinţă de presă, primarul Cristian Laza, alături de liderul PSD Bihor, Ioan Mang.

Potrivit lui Laza, din cele 47 de primării din ţară care vor avea aceste proiecte pentru gaz finanţate, 33 sunt conduse de primari PNL, adică 71%, restul fiind cu primari de la PSD, Pro România şi UDMR. În judeţul Bihor, 6 sunt cu primari de la PNL, şi doar una de la PSD şi una de la UDMR.

"Este o situaţie dezamăgitoare pentru mine. Nu am crezut că cineva vreodată va putea privatiza fondurile europene, pentru că eu aşa văd această acţiune, în momentul acesta. Fără a fi lipsiţi de modestie, noi, comuna Sănmartin, am excelat în obţinerea finanţărilor europene. Suntem comuna din România cu cele mai multe fonduri europene accesate. Am depăşit 20 de milioane de euro. Stăteam liniştiţi, dar văd că se poate întâmpla şi altceva," a subliniat primarul Laza.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat recent finalizarea evaluării cererilor de finanţare depuse în a doua sesiune a apelului "Dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale", finanţat prin POIM. AGERPRES/(A-autor: Eugenia Paşca, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...