Bihor: S-a deschis PTF Borş pentru tranzitul persoanelor

Bihor: S-a deschis PTF Borş pentru tranzitul persoanelor

Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost deschis pentru efectuarea formalităţilor de frontieră dintre România şi Ungaria, a informat, sâmbătă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

"În vederea fluidizării traficului la graniţa dintre România şi Ungaria, Poliţia de Frontieră Română a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria, pentru a permite cetăţenilor români tranzitarea Ungariei şi efectuarea formalităţilor de frontieră, atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe sensul de intrare în ţară, şi prin PTF Borş, judeţul Bihor, în intervalul 7,00 - 1,00 (ora României)", se arată în comunicatul transmis de ITPF Oradea.

Până în prezent, autorităţile ungare permiteau tranzitarea propriului teritoriu pe culoarul special deschis în acest sens, cu acces prin PTF Nădlac I.

Poliţia de Frontieră reaminteşte că, în continuare, persoanele care se prezintă la frontieră trebuie să treacă printr-o procedură specifică, fiind preluate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea unei declaraţii pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic. Începând din 15 mai, persoanele care vin din străinătate trebuie să meargă în izolare la domiciliu.

La ieşirea din ţară, autorităţile ungare permit intrarea în Ungaria numai după evaluarea stării de sănătate şi constatarea absenţei simptomelor de infectare cu COVID-19, îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen şi prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…