Bill Clinton și Donald Trump - o istorie veche, relevă noi documente

Bill Clinton și Donald Trump - o istorie veche, relevă noi documente

Biblioteca prezidențială a lui Bill Clinton a făcut publice marți peste 450 de pagini de arhivă, care arată că fostul președinte și Donald Trump se cunoșteau deja din anii '90, relatează AFP.

În timpul celor două mandate de președinte ale lui Bill Clinton (1993-2001), numele lui Donald Trump a apărut în mai multe documente. Unul dintre ele, din 1995, conține o listă cu șase recepții, dineuri sau alte evenimente la Casa Albă, la care ar fi fost invitat magnatul imobiliar.

În iunie 1996, secretarul personal al lui Bill Clinton, Betty Currie, vorbește într-un e-mail despre trimiterea unei felicitări lui Donald Trump la împlinirea vârstei de 50 de ani. Dintr-un motiv necunoscut, intenția este anulată trei zile mai târziu.

În decembrie 2000, o altă schiță de scrisoare către Donald Trump este anulată.

În iunie același ani, președintele Clinton s-a aflat într-unul din turnurile Trump din Manhattan, pentru o ședință foto.

În documentele publicate, figurează de asemenea fotografia primei pagini a unei cărți a lui Donald Trump, "The Art of the Deal", dedicată de miliardar unui colaborator al lui Bill Clinton, Mark Middleton.

Documentele au fost făcute publice ca răspuns la o solicitare a site-ului Buzzfeed , pe baza legii privind libertatea de informare.

Totuși, ele nu conțin dezvăluiri surprinzătoare.

Însă arată de asemenea că în 1999 Casa Albă se interesa de veleitățile de candidat ale lui Donald Trump. Un document menit a-l pregăti pe președinte pentru un interviu menționează: "Trecem prin tot felul de cicluri în politică, iar în prezent suntem într-un ciclu în care oameni proveniți din lumea divertismentului vorbesc despre posibilitatea de a candida la președinție. Nu este prima dată, trăim într-o țară liberă, oamenii își pot alege propria cale, iar procesul politic va tria grâul de neghină. Nu sunt îngrijorat".

Donald Trump intenționa în 1999 să candideze la președinție în numele Partidului Reformei, însă a renunțat repede la idee.

Hillary Clinton și Donald Trump, rivali în actuala campanie prezidențială, se critică dur. Însă nu au fost întotdeauna la cuțite: în 2005, cuplul Clinton a fost invitat la nunta lui Trump cu cea de-a treia soție, în Florida.

Fiicele lor, Ivanka și Chelsea, erau până recent prietene apropiate.

AGERPRES/(AS — autor: Ionuț Mareș, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 Contraofensiva a început cu stângul? Ucraina ar fi atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului / Rusia susțin…

5 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală