Birchall: Am aflat din presă de excludere; nu mă voi dezice de valori - justiţia, profesionalismul, responsabilitatea

Birchall: Am aflat din presă de excludere; nu mă voi dezice de valori - justiţia, profesionalismul, responsabilitatea

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall afirmă că a aflat "cu surprindere", din presă, că a fost exclusă din PSD şi că, "în ciuda acestei atitudini de neînţeles", nu se va dezice de valorile care au ghidat-o pe parcursul întregii cariere politice.

"Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viaţă întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la şedinţa să aud 'capetele de acuzare' şi să pot răspunde. În ciuda acestei atitudini de neînţeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiţia, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene şi euroatlantice", a scris Ana Birchall marţi seară pe Facebook .

Ea adaugă că valoarea şi profesionalismul trebuie să primeze indiferent de culoarea politică.

"Plec din acest partid cu conştiinţa curată că am gestionat agendele instituţiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate şi profesionalism. Susţin în continuare că valoarea, profesionalismul şi cinstea trebuie să primeze în orice funcţie din statul român, indiferent de culoarea politică. M-am pus mereu în slujba românilor, a României, şi o voi face în continuare, fără nicio abatere de la acest deziderat", a menţionat fostul ministru.

În final, Birchall vorbeşte despre "mandatul excelent" pe care, după cum susţine, l-a avut în fruntea ministerului, începând un proces de recâştigare a încrederii în actul de justiţie.

"În mod special, vreau să amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut în fruntea Ministerului Justiţiei, unde, alături de fostele mele colege şi de foştii mei colegi, adevăraţi profesionişti ai dreptului, am muncit cu seriozitate, cu buna credinţă, cu responsabilitate şi profesionalism pentru a asigura respectul faţă de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiţie de români, începând astfel un proces de recâştigare a încrederii în actul de justiţie din România, greu încercată în ultimii 3 ani", a mai precizat Birchall.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi seară, că Ana Birchall a fost exclusă din partid . Ea a explicat că fostul ministru al Justiţiei a creat o problemă Partidului Social Democrat şi, pornind de la acest lucru, mai mulţi colegi au propus excluderea ei. "A ieşit cu declaraţii pe justiţie fără să aibă din partea CEX acest drept", a susţinut liderul PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria