Birchall, despre acuzațiile DNA în cazul OUG 13/2017: E pentru prima dată când aud așa ceva

Ana Birchall, fost ministru interimar la Justiție, a susținut luni că nu are cunoștință despre noile acuzații ale DNA în cazul adoptării OUG 13.

''Nu știu, e pentru prima dată când aud așa ceva. Ăsta este adevărul. Mandatul meu a fost să asigur buna funcționare administrativă a activității curente a ministerului și asta am făcut. Nu a fost o întrebare care să-mi fie semnalată. Dacă sunt asemenea întrebări, cei care sunt îndrituiți vor răspunde acestor întrebări, eu nu speculez'', a spus Ana Birchall, întrebată cu privire la dispariția de documente din Ministerul Justiției în dosarul adoptării OUG 13.

Totodată, ea a arătat că ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare reprezintă o prioritate pentru România, iar, în opinia ei, ''episodul OUG 13 este închis''.

"Nu îmi permit să stabilesc priorități noului ministru, dar cred că pentru noi, ca țară, să scăpăm de MCV este o prioritate, este un proiect asumat și, în calitatea mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, credeți-mă că este una dintre prioritățile noastre să avem președinția noastră (n.r. — Consiliului UE) fără MCV. România merită să aibă locul ei în Uniunea Europeană ca orice stat și acest mecanism de verificare, atâta timp cât avem 12 recomandări și aceste recomandări sunt clare, care să nu mai lase loc la diverse interpretări, într-un calendar stabilit de comun acord, dacă sunt îndeplinite, sunt convinsă că lucrurile vor merge foarte bine. E un proiect de țară asumat", a declarat Ana Birchall, după predarea mandatului de interimar la Justiție.

Întrebată dacă ceea ce s-a întâmplat în cazul OUG 13 ar putea cântări în decizia de ridicare a MCV, Ana Birchall a arătat că "acest episod este închis''. ''În această perioadă punctul de vedere a fost susținut de către noi în Parlament și această OUG a fost abrogată", a adăugat ea.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Un erou în locul lui Arafat?

5 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake