Birchall, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: Este un cartonaș roșu devastator pentru președintele CCR, Valer Dorneanu/Să își dea demisia judecătorii care au susținut decizia împotriva fostei șefe DNA

Birchall, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: Este un cartonaș roșu devastator pentru președintele CCR, Valer Dorneanu/Să își dea demisia judecătorii care au susținut decizia împotriva fostei șefe DNA

Fostul ministru al justiției, Ana Birchall, susține, într-o postare pe Facebook, că decizia CEDO care îi dă dreptate fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, în procesul cu statul român, reprezintă un cartonaș roșu devastator pentru președintele CCR, Valer Dorneanu, și pentru toți judecătorii care au susținut și votat decizia Curții din 2018.

”Din decizia CEDO rezulta clar ca Raportul domnului Tudorel Toader si decizia CCR au reprezentat o ingerinta grava in cariera unui procuror” susține fostul ministru al justiției.

Kovesi a fost revocată în iunie 2018 de către președintele Klaus Iohannis după o decizie CCR care îl obliga să o demită. Fosta șefa a DNA nu a putut contesta decizia și nici nu s-a putut apăra în fața acuzațiilor aduse de judecătorii Curții, motiv pentru care a contestat decizia la CEDO, reclamând, între altele, încălcarea dreptului la un proces echitabil și a dreptului la apărare.

Redăm mai jos integral postarea fostului ministru al justiției, Ana Birchall:

”Decizia CEDO de astazi este o palma rusinoasa pentru CCR afectand grav credibilitatea Curtii Constitutionale a Romaniei. Este si un cartonas rosu devastator pentru presedintele CCR domnul Valer Dorneanu si judecatorii care au votat si au sustinut aceasta decizie care tine mai degraba de jocuri politice si nicidecum de lege si Constitutie!

Solicit ca toti cei care au sustinut si au votat pentru aceasta decizie : Dorneanu (fiind si raportor) Varga, Pivniceru si Lazaroiu sa isi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite romanilor. Este singurul gest care poate sterge rusinea abatuta asupra CCR.

Aceasta decizie este o palma foarte grea si tot atat de rusinoasa si pentru fostul ministru al justitiei, domnul Tudorel Toader care a mai fost si judecator CCR peste 10 ani. Consider ca si domnul Tudorel Toader ar trebui sa isi dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datoreaza romanilor si sistemului judiciar! Revin cu analiza detaliata a acestei decizii.”


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro