Birchall o taxează pe matracuca de Turcan: „E de cascadorii râsului. Habar nu are unde este judeţul Vaslui”

Birchall o taxează pe matracuca de Turcan: „E de cascadorii râsului. Habar nu are unde este judeţul Vaslui”

Ana Birchall, fost ministru al Justiției din partea PSD, a criticat-o pe Raluca Turcan pentru că a încurcat punctele cardinale atunci când a vorbit despre judeţul Vaslui. Fostul membru al executivului social democrat afirmă că „a devenit o modă” printre politicieni să vorbească peiorativ despre acest judeţ.

Ana Birchall îi recomandă ministrului Muncii „pe lângă câteva ore de geografie, să meargă pe Valea Tutovei unde ar primi o adevărată lecţie de istorie de la răzeşii lui Ştefan cel Mare”, a scris fostul ministru al Justiţiei, duminică, pe Facebook, după ce Raluca Turcan a fost pusă în dificultate de punctele cardinale.

Ce a spus Raluca Turcan

Turcan a spus, într-un interviu la Digi24, raportul angajaţi-pensionari în diferite zone din ţară. Atunci când s-a referit la judeţul Vaslui, ministrul Turcan a localizat judeţul în Est, Nord-Est, Nord-Vest, pentru ca mai apoi să se refere la judeţele Teleorman şi Dolj.

„A devenit aşa o modă printre politicieni, şi nu numai, să vorbească peiorativ despre judeţul Vaslui deşi habar nu au de acest judeţ, de vasluieni sau de problemele reale cu care se confruntă acest judeţ. Mă îndoiesc că doamna Turcan (sau alţii care şi-au făcut un obicei din a invoca judeţul Vaslui ca exemplu la orice este rău în ţara asta) a fost vreodată în Vaslui mai mult de câteva ore, în trecere, şi şi atunci probabil că a fost la vreo acţiune politică! (…)

Poate doamna Turcan vorbeşte cu colegul de guvern şi de coaliţie domnul ministru al economiei Năsui şi vin cu propuneri concrete de măsuri pentru a crea locuri de muncă, pentru a facilita investiţiile într-un judeţ care nu are prea multe resurse naturale”, a afirmat Ana Birchall.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”