Birou de înrolare lângă punctul de control de la granița cu Georgia

Birou de înrolare lângă punctul de control de la granița cu Georgia

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Osetia de Nord a raportat că, din cauza cozilor lungi, a fost permisă trecerea de pietoni către punctul de control Verkhnii Lars, de la granița cu Georgia. De asemenea, un birou mobil de înregistrare și înrolare militară va fi desfășurat acolo, în viitorul apropiat, relatează Kommersant .

Peste 100.000 de persoane au traversat granița cu Georgia din ambele direcții Foto Twitter/@zonov_sl

Șeful Ministerului Afacerilor Interne al republicii, generalul-locotenent Andrei Sergeiev, a avut o întâlnire la punctul de control Verkhnii Lars cu șeful Inspectoratului de Stat pentru trafic și cu șefii departamentului regional de frontieră al Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse și de vamă.

Participanții la întâlnire au declarat că afluxul de vehicule ușoare către Georgia este „în creștere serioasă”. „În ciuda măsurilor luate, printre care o prezență nonstop a poliției rutiere și a forțelor de securitate, situația rămâne extrem de tensionată, ceea ce impune luarea unor măsuri suplimentare în ceea ce privește organizarea securității cetăţenilor”, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Osetia de Nord.

După anunțul privind mobilizarea parțială, din 21 septembrie, un lung șir de mașini s-a format la granița Federației Ruse cu Georgia. Din cauza aglomerației de mașini, este permisă trecerea pe jos către punctul de control Verkhnii Lars.

Viceprim-ministrul Republicii Irbek Tomaev a declarat luni dimineață că la graniță se aflau circa 3.500 de mașini, iar numărul total de vehicule de tranzit pe drumurile republicii a fost de 4.891. Peste 37 de mii de vehicule și peste 115 mii de persoane au traversat ambele direcții, ceea ce este cu 23,3% mai mult față de ultima săptămână, conform Tass .

Vicepremierul republicii a subliniat că în conformitate cu instrucțiunile șefului regiunii, pentru a degaja tensiunea pe drumurile republicii, pe tronsonul de drum în construcție a fost organizată și o parcare temporară a mașinilor pentru ocolirea orașul Vladikavkaz.

De altfel, FSB a trimis vehicule blindate cu trupe ruse la granița cu Georgia, necesar în cazul în care rezerviștii vor vrea să „spargă” granița.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...