Birourile permanente reunite se întrunesc la ora 18,00 pentru stabilirea calendarului învestirii Guvernului Cioloş

Birourile permanente reunite se întrunesc la ora 18,00 pentru stabilirea calendarului învestirii Guvernului Cioloş

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc luni, de la ora 18,00, pentru a stabili calendarul de învestire a Cabinetului propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş.

Potrivit unor surse parlamentare, audierea persoanelor care au fost propuse să ocupe funcţii de miniştri, de către comisiile specializate, va avea loc marţi, iar miercuri urmează să aibă loc plenul reunit al Parlamentului, în care se va da votul asupra întregului Guvern şi a programului de guvernare.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a depus luni, la Parlament, lista cu miniştri şi programul de guvernare . El a subliniat că este nevoie de un Executiv capabil să îşi asume măsurile dificile care urmează şi aşteaptă ca partidele parlamentare să voteze acest Cabinet.

"Am depus astăzi o listă de miniştri pentru un Guvern monocolor, ancorat în structura politică a partidului, pentru că nu e momentul pentru un experiment. Am vrut să ne pregătim în aşa fel încât să fim gata, în cazul în care Guvernul va trece, să putem începe guvernarea fără alte complicaţii administrative. Avem nevoie, în cazul în care acest Guvern trece, de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi care să îşi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile. Din păcate, suntem într-un moment în care nu ne mai putem permite să pierdem nicio secundă. Avem nevoie de un Executiv capabil să îşi asume în fiecare minut deciziile necesare şi să poate să acţioneze imediat", a afirmat Cioloş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...