Bistriţa-Năsăud: 13 noi cazuri de Covid-19 confirmate în judeţ, situaţie nemaiîntâlnită din aprilie

Bistriţa-Năsăud: 13 noi cazuri de Covid-19 confirmate în judeţ, situaţie nemaiîntâlnită din aprilie

Un număr de 13 noi cazuri de Covid-19 au fost confirmate în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimele 24 de ore, o situaţie nemaiîntâlnită de la începutul lunii aprilie, printre cei infectaţi numărându-se şi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă şi ai Primăriei Bistriţa.

Potrivit raportării remise joi de Instituţia Prefectului, în judeţ s-a ajuns la 356 de cazuri confirmate de Covid-19, dintre care 31 s-au soldat cu decesul pacienţilor, iar 234 de persoane au fost declarate vindecate, ceea ce face ca numărul cazurilor active să fie de 91, în creştere cu aproximativ 14% faţă de ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmaţi cu noul coronavirus trei angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa - două infirmiere şi un brancardier, dar şi doi angajaţi ai Primăriei municipiului Bistriţa, soţ şi soţie, care s-au testat la un laborator privat.

De asemenea, o femeie şi fiica sa, care se prezentaseră pentru un consult oftalmologic la o clinică din Cluj-Napoca, au fost diagnosticate cu Covid-19, situaţia fiind raportată de cei din Cluj la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.

Celelalte noi cazuri, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către directorul DSP, Anca Andriţoiu, sunt disparate, nefiind constatată apariţia vreunui focar.

În ceea ce priveşte situaţia de la Căminul pentru persoane vârstnice de la Nuşeni, unde săptămâna trecută un cadru medical şi o persoană din personalul auxiliar au fost diagnosticate cu Covid-19, până acum au fost testate şase cadre medicale şi jumătate dintre beneficiarii centrului, rezultatele fiind negative. AGERPRES / (AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro