Bistrița-Năsăud: Autorul jafului de la bancă nu a vrut să facă nicio declarație în fața procurorilor

Bistrița-Năsăud: Autorul jafului de la bancă nu a vrut să facă nicio declarație în fața procurorilor

Bistrițeanul de 35 ani care a fost reținut marți în cazul jafului armat de la o unitate bancară din municipiu, produs săptămâna trecută, nu a vrut să facă nicio declarație în fața procurorilor la audieri, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Angela Sângeorzan.

Singurele cuvinte scoase de suspect au fost înjurăturile adresate jurnaliștilor, în momentul în care a fost scos pe targă de la centrul de diagnostic imagistic din Bistrița.

Dorin Sima a fost audiat în cursul nopții de marți spre miercuri, după ce a fost externat din Spitalul de Urgență Județean din Bistrița , având în vedere că fusese rănit la o coapsă în schimbul de focuri pe care l-a avut cu polițiștii în timpul acțiunii de capturare.

Pe numele său a fost emis mandat de reținere pentru 24 de ore, care expiră miercuri, la ora 23,22. Procurorii îl vor prezenta instanței cu propunere de arestare preventivă.

Având în vedere că a împușcat un polițist, autorul jafului armat este acuzat nu doar de tâlhărie calificată, ci și de tentativă de omor calificat în circumstanțele ultrajului asupra unui polițist, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale atât în țară, cât și în străinătate, fusese eliberat dintr-un penitenciar din Italia în luna ianuarie a acestui an. În 2004, Dorin Sima a primit o condamnare de 12 ani și șase luni din partea Tribunalului Satu Mare pentru o tâlhărie comisă asupra unui taximetrist, caz în care a folosit de asemenea o armă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a mai precizat că polițistul împușcat de către autorul jafului, care este chiar șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, Paul Andreica, va avea nevoie de 64-65 zile de îngrijiri medicale.

Polițistul a fost împușcat în brațul stâng și a suferit o fractură de humerus stâng, fiind transportat marți seara cu un elicopter SMURD la clinica de ortopedie din Târgu Mureș, unde a fost operat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

4 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

5 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat