Bistrița-Năsăud: Bărbat decedat după ce a fost lovit în parc de o creangă ruptă de furtună

Bistrița-Năsăud: Bărbat decedat după ce a fost lovit în parc de o creangă ruptă de furtună

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a decedat, în Parcul Municipal din Bistrița, după ce a fost lovit în zona capului de creanga unui copac, ruptă în urma furtunii puternice care s-a abătut duminică seara asupra județului.

Aceasta este a șasea persoană decedată în urma furtunii care a lovit duminică județele din Vestul țării, alte patru fiind înregistrate în județul Timiș și încă una în județul Arad.

Potrivit reprezentanților ISU Bistrița-Năsăud, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD venit la fața locului a intervenit aproximativ o oră prin manevre din resuscitare, care au rămas însă fără rezultat. În momentul când a fost lovit de creanga ruptă, bărbatul se plimba cu soția lui prin Parcul Municipal, în care mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic.

Totodată, reprezentanții ISU informează că echipaje de intervenție au fost trimise pentru o persoană inconștientă lovită de un copac, în localitatea Borleasa, precum și pentru o femeie cu fracturi în localitatea Breaza,ambele fiind situate în zona de munte, greu accesibilă, a județului.

De asemenea, din cauza copacilor căzuți a fost blocată circulația pe DN17C, la ieșirea din municipiul Bistrița spre Năsăud, și pe DN17D, între Năsăud și Salva, însă s-a intervenit de urgență și la această oră a fost reluat traficul rutier.

De asemenea, reprezentanții ISU anunță că acoperișuri căzute sau incendiate în urma furtunii, dar și copaci prăbușiți au mai fost înregistrate și în alte localități ale județului — la Beclean și Telciu.

Conform sursei citate, DN17 este blocat la ora transmiterii acestei știri în Pasul Tihuța, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, pe un sens de mers din cauza copacilor căzuți în urma furtunii.

În municipiul Bistrița, echipajul de intervenție la înălțime al ISU s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgență, unde o parte din acoperiș a fost afectată de rafalele puternice de vânt.

AGERPRES / (AS — autor: Tina Țucui, editor: Marius Frățilă, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”