Bistriţa-Năsăud: Foşti şefi ai IPJ, acuzaţi de DNA de fapte de corupţie, au primit, în primă instanţă, pedepse cu închisoarea cu suspendare

Bistriţa-Năsăud: Foşti şefi ai IPJ, acuzaţi de DNA de fapte de corupţie, au primit, în primă instanţă, pedepse cu închisoarea cu suspendare

Cele trei persoane de la vârful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud care, în urmă cu cinci ani, au fost acuzate de DNA de fapte de corupţie şi arestate preventiv, au fost condamnate de Tribunalul Maramureş, în primă instanţă, la pedepse cu închisoarea de până la trei ani, cu suspendare, potrivit sentinţei date în 5 decembrie şi publicate pe portalul instanţelor de judecată.

Dosarul a ajuns în instanţă în luna februarie a anului 2015, iar cei care au primit condamnări sunt fostul şef al IPJ Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, fostul şef al Poliţiei Rutiere Judeţene, Roberto Hasnăş, şi fostul şef al Poliţiei Năsăud, Leon Cloşcă.

Singura acuzaţie care s-a reţinut în dreptul celor trei, dintre cele formulate de DNA, a fost aceea de abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit sentinţei publicate, condamnarea a fost pronunţată fără acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În acelaşi timp, inculpaţilor le-a fost respinsă solicitarea de a se constata nulitatea absolută a interceptărilor convorbirilor telefonice autorizate şi a proceselor-verbale de redare a acestora.

Fostul şef al IPJ Bistriţa-Năsăud a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, din care se va deduce perioada de 7 luni petrecută în arest preventiv şi o lună petrecută în arest la domiciliu. Ceilalţi doi, Hasnăş şi Cloşcă, au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare, din care se va deduce perioada de 6 luni de arest preventiv şi o lună de arest la domiciliu.

Tribunalul Maramureş a decis în toate cele trei cazuri, ca pedeapsă complementară, interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice şi de a ocupa o funcţie publică sau o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de doi ani.

De asemenea, fiecare dintre cei trei condamnaţi va avea de plătit câte 10.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Decizia Tribunalului Maramureş nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. AGERPRES / (AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”