Bistrița-Năsăud: Probleme la Bistrița, Năsăud și Rodna, în urma vijeliilor; mii de gospodării fără curent electric - bilanț ISU

Ploile torențiale sub formă de vijelie de miercuri au creat probleme în municipiul Bistrița, orașul Năsăud și comuna Rodna, potrivit bilanțului întocmit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, iar mii de gospodării au rămas temporar fără curent electric.

Sursa foto: ISU Bistrița — Năsăud / Facebook

Județul Bistrița-Năsăud s-a aflat, până la ora 19,20, sub incidența unei avertizări cod portocaliu de ploi.

Mai mulți cetățeni din municipiul Bistrița și orașul Năsăud au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor în vederea evacuării apei din curți și beciuri. Printre obiectivele inundate s-au numărat o grădiniță și o societate comercială. În sprijinul acestora au intervenit trei echipaje cu motopompe ale ISU, dar și tei echipaje ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița.

Sursa foto: ISU Bistrița — Năsăud / Facebook

La acestea s-au adăugat cele peste 30 de intervenții ale distribuitorului de apă la rețeaua de canalizare, care nu a mai făcut față cantității mari de apă pluvială și, astfel, mai multe străzi și intersecții au fost inundate.

Pe raza localității Rodna, comitetul local pentru situații de urgență a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie și curățarea, cu ajutorul unui buldoexcavator, a unei porțiuni de circa 200 metri din DN 17 D, pe un singur sens de mers, și a trei drumuri comunale, acoperite cu aluviuni scurse de pe versanți.

Sursa foto: ISU Bistrița — Năsăud / Facebook

De asemenea, au fost afectate două linii de electricitate medie tensiune (Năsăud — Beclean și Bistrița — Șieu), cu aproximativ 2.500 de abonați. În municipiul Bistrița, aproximativ 2.000 de abonați din zona de nord a orașului au rămas temporar fără energie electrică după ce un transformator electric s-a ars.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea