Björk îl acuză indirect pe Lars Von Trier de hărțuire sexuală; regizorul danez respinge acuzațiile

Björk îl acuză indirect pe Lars Von Trier de hărțuire sexuală; regizorul danez respinge acuzațiile

Cântăreața islandeză Björk l-a acuzat indirect pe rețelele de socializare pe regizorul danez Lars von Trier că a hărțuit-o sexual în timpul filmărilor la 'Dancer in the Dark', acuzații pe care cineastul le-a respins, relatează EFE.

Sursa foto: Bjö rk / Facebook

Într-un mesaj postat duminică pe Facebook, Björk și-a împărtășit experiența avută cu "un regizor danez". Este însă vorba de filmul în care ea a jucat rolul principal și care a fost lansat pe ecrane în anul 2000, iar relația ei conflictuală cu realizatorul peliculei, danezul Lars Von Trier, a fost de notorietate publică.

Artista islandeză, cunoscută pentru lupta sa împotriva sexismului, a declarat că "umilința" și "în mai mică măsură hărțuirea sexuală" erau la ordinea zilei în timpul filmărilor și că atât regizorul cât și echipa lui "făceau posibile și incitau la astfel de lucruri".

"Mi-am dat seama că este un lucru universal valabil ca un regizor să-și atingă și să-și abuzeze actrițele după bunul plac și că lumea filmului permite aceste lucruri. Când l-am respins în mod repetat, s-a supărat și m-a pedepsit, creând senzația în echipa de filmare că eu eram cea care făceam pe dificila", a asigurat cântăreața.

Forța, sprijinul prietenilor și faptul că nu urmărea să aibă o carieră în cinematografie i-au permis să depășească aceste lucruri, a explicat Björk. Ea a precizat că a denunțat aceste fapte fiind inspirată de alte femei, care au făcut aceleași mărturisiri privind acuzațiile de agresiune sexuală suferite din partea producătorului hollywoodian Harvey Weinstein.

"Regizorul era conștient pe deplin de acest joc și sunt sigură că filmul pe care l-a făcut după aceea era bazat pe experiențele pe care le-a avut cu mine, pentru că am fost prima care l-a înfruntat și nu i-am făcut pe voie. După părerea mea a avut apoi o relație mai corectă cu actrițele sale după confruntarea cu mine", a spus Björk, referindu-se la 'Dogville' (2003), în care protagonista a fost Nicole Kidman.

Björk a câștigat premiul Bodil (echivalentul danez al Oscarurilor) pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea sa în 'Dancer in the Dark' (2000), film care a câștigat marele premiu Palme d' Or în acel an, însă a preferat să abandoneze cinematografia după acea experiență.

Von Trier a respins luni, în ediția online a ziarului Jyllands-Posten, aceste acuzații amintind că a fost de notorietate publică "marele conflict" pe care l-au avut amândoi în timpul filmărilor.

"Nu a fost cazul (hărțuire sexuală) dar este real faptul că a existat o mare inamiciție între noi doi. În schimb, ea a reușit una dintre cele mai bune interpretări care s-a văzut în filmele mele", a declarat regizorul unor filme precum "Breaking The Waves", sau "Melancholia".

Cineastul danez a declarat că nu îl surprinde faptul că aceste acuzații intervin după atâta timp, având în vedere că Björk "nu a făcut altceva în timpul filmărilor, decât să se plângă de mine", a încheiat Lars Von Trier.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...