Black Cube, firma care a SPIONAT-O pe Kovesi, condusă de foști generali și colonei din SPIONAJUL israelian

Black Cube, firma care a SPIONAT-O pe Kovesi, condusă de foști generali și colonei din SPIONAJUL israelian

Având sucursale în Londra și Paris, Black Cube/ www.blackcube.com  a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus. Compania oferă servicii juridice și de intelligence. Și-a câștigat renumele reprezentând în instanță afaceriști acuzați de infracțiuni economice, iar The Wall Street Journal nota în 2015 că angajații firmei au fost implicați în operațiuni private de contraspionaj cibernetic, infiltrându-se în rețele de hackeri.

Meir Dagan, fostul șef al Mossad între anii 2002 și 2011, a fost președintele de onoare al firmei până acum două săptămâni, când a murit (17 martie 2016).

La 10 septembrie 2002, Ariel Sharon l-a numit pe Meir Dagan director al Serviciului de Informații și Misiuni speciale cunoscut pe scurt sub numele de Mosad. în locul lui Efraim Halevi. El a fost apoi reconfirmat în această funcție de două ori și a încheiat-o în anul 2011.

În cursul aflării la cârma Mosadului, el si-a câștigat aprecieri în Israel și din partea unor factori internaționali, inclusiv din lumea arabă. În aceasta perioadă s-au atribuit Mossadului eliminarea unor însemnați conducători de organizații de teroare, ca de pildă Imad Murniye, comandantul „militar” al Partidului lui Allah - Hizbollah din Liban, într-un atentat la Damasc, Mahmud al Mabhuh, din conducerea organizației palestinene islamiste Hamas într-un atentat la Abu Dhabi și punerea unor obstacole în calea programului nuclear al regimului lui Bashar al-Assad din Siria și al ayatollahilor din Iran. La 6 ianuarie 2011 Dagan și-a încheiat misiunea ca director al Mossadului. 

În afacerea Black Cube, activează mai mulți foști ofițeri de spionaj și contraspionaj din Israel. 

Printre membrii Consiliului Consultativ se numără presonalități de prim rang din Israel. 

Prof. Tishler servește în prezent în calitate de Președinte al Colegiului de Studii Academice de Management și a fost membru al Facultatii de Management din Universitatea din Tel Aviv,  din 1976 până în 2014. Domenii sale de cercetare sunt cele de modele de microeconomie aplicată, modele de cercetare și dezvoltare, economie de energie și de apărare probleme legate de securitatea țării. Prof. Tishler este membru al mai multor forumuri energetice și de apărare și servește în calitate de consilier al IDF (Israeli Defense Force), Ministerul Apărării și Ministerul Infrastructurilor Naționale , bănci și industriale, companiile de servicii și high-tech din Israel și în străinătate.

Generalul de brigadă M.L.  (personaj cu identitate protejată inclusiv pe siteul firmei). M. L. este câștigător al Premiului Apărării din Israel, are peste 27 de ani de experiență în IDF (Israeli Defense Force) într-o varietate de roluri cheie. Pe parcursul carierei sale  a comandat mai multe unități de cercetare avansată, și a fost responsabil pentru inițierea și punerea în aplicare în profunzime a schimbărilor organizatorice în IDF , precum și de remodelarea metodelor de activitate operațională , procesele strategice și structuri unitare . De la retragerea din IDF , M.L. a servit în mai multe roluri -cheie în industria high - tech israeliană .

Locotenent-colonel în rezervă E.J. (personaj cu identitate protejată inclusiv pe siteul firmei) are peste 25 de ani de experiență în forțele de informații ale armatei israeliene, cel mai recent, în calitate de șef al unității de elită HUMINT , responsabil de unele dintre operațiunile cele mai de succes în ultimii ani . E.J. a urcat pe scaraierrahică  prin toate diferite roluri în unitatea de operațiuni HUMINT și a fost responsabil pentru mulți recruți de succes . De la retragerea din IDF , E.J. a servit ca director al afacerilor corporative într- una dintre cele mai mari grupuri industriale din Israel , luând un rol activ în activitatea internațională și europeană a acestui grup .

Locotenent-colonel (rez .) Golan Malka. Golan Malka a finalizat recent mandatului său ca Vice Președinte de Marketing si Business Development la Nisa Systems, Divizia de Informații și Cyber​​. De-a lungul ultimilor cincisprezece ani, el a deținut funcții de conducere la mai multe companii tehnologice majore, inclusiv Azimut și Elbit, conducând activitatea de afaceri pe scară largă atât pentru clienții corporativi și de guvern în domeniile apărării, securitate națională, de informații și cibernetice .
 
Maior (rez.) Itiel Maayan. Itiel Maayan este unul dintre cele mai importanți Chief Tehnology Officer's în Israel, cu prelegeri în majoritatea convențiilor profesionale din Israelului. Un expert în toate aspectele legate de IT și cibernetică, el conduce în prezent Mobile Marketing la Verifone și este un membru al consiliului consultativ Microsoft atât al personalului de consultanță cât și pentru clienți. Dl Maayan a fost membrul principal al echipei care a transformat Tel- Aviv - Jaffa într- una dintre din cele mai avansate municipalități din lume, în domeniul tehnologiei . Experiența lui este dată de capacitatea unică de a gestiona eficient proiecte la scară largă , care integrează mai multe componente tehnologice .









Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”