Black Friday 2021, vezi tot ce trebuie să știi despre ediția din acest an

Black Friday 2021, vezi tot ce trebuie să știi despre ediția din acest an

De câțiva ani încoace luna noiembrie este atribuită reducerilor prilejuite cu ocazia Black Friday. Nici în anul 2021 situația nu va fi diferită, mai ales pentru că mulți români amână achiziția de bunuri în speranța că vor putea profita de reduceri substanțiale de Black Friday. Black Friday a apărut în România în anul 2011, atunci când eMag și alte câțiva retaileri au organizat prima campanie de reduceri. De la un an la altul numărul magazinelor participante s-a mărit, la fel ca și interesul clienților.
 

Black Friday, statistici

Chiar dacă pandemia de coronavirus a dat planurile unor retaileri peste cap, ediția Black Friday de anul precedent nu a făcut excepție și a înregistrat cifre record. eMag, cel mai mare retailer online din România, a înregistrat un număr record de tranzacții. Campania eMag a atras 12,4 milioane de vizitatori pe platformă, în creștere cu circa 15% față de anul precedent. 

Conform datelor Catalomat pentru ediția precedentă a Black Friday, cei mai mulți utilizatori au început să caute ofertele cu o zi înainte, în intervalul orar 18:00 - 00:00, pentru ca apoi dis de dimineață să intre pentru a efectua cumpărături. În ziua de vineri, cei mai mulți utilizatori efectuează cumpărături online în prima parte a zilei, între orele 07:00 - 09:00.

Reduceri de Black Friday, ce se cumpără?

Pandemia de Covid-19 a schimbat aria de interes a clienților, dar și profilul acestora. Deoarece majoritatea campaniilor se vor desfășura și anul acesta în online, este de așteptat să avem date asemănătoare cu cele de anul precedent. Atunci s-a observat că a crescut interesul clienților cu vârste de peste 45 de ani, însă s-a înregistrat o scădere a tinerilor de până la 34 de ani. 

Anul trecut, de Black Friday, categoria de produse care a atras cel mai mare interes a fost IT (laptopuri și tablete). Una dintre explicațiile pentru aceasta este mutarea în online a școlilor, dar și mii de angajați care și-au desfășurat activitatea de acasă. Creșteri de semnificative s-au înregistrat și la electrocasnice, telefoane, televizoare și cărți. La polul opus, categoriile de produse care au înregistrat scăderi au fost hainele, vacanțele, încălțămintea și home & deco. 

Ce magazine oferă reduceri de Black Friday?

Tradiția americană spune că Black Friday este organizat în ultima zi de vineri din luna noiembrie. Totuși, retailerii din România au mutat evenimentul cu două săptămâni mai devreme, pentru a împiedica blocajul livrărilor în zilele de sărbătoare legală din România (30 noiembrie - Sfântul Andrei, 1 decembrie - Ziua Națională a României). Astfel, în acest an, Black Friday va fi organizat pe 12 noiembrie. Totuși, este de așteptat ca nu toți retailerii să organizeze campania în aceeași zi sau să extindă perioada la tot weekendul. 

Lista de magazine care va participa la campania de Black Friday 2021 este încă în curs de definitivare, însă peste 100 de retaileri și-au anunțat deja intențiile. Cele mai multe dintre acestea se vor axa pe vânzarea produselor online, însă nu sunt ignorate nici magazinele fizice. Printre participanți se vor număra, și în acest an, și lanțurile mari de supermarketuri. 

Cert este că de Black Friday vei găsi produse din toate categoriile de interes. Tot ce îți rămâne este să îți alcătuiești o listă cu produsele pe care dorești să le cumperi și să „vânezi” cele mai bune oferte de Black Friday. În cazul în care nu vei găsi produsele dorite, nu uita că unii retaileri organizează și Cyber Monday. Aceasta este organizată în prima zi de luni după Black Friday, iar în cadrul ei sunt oferite reduceri cel puțin la fel de atrăgătoare ca și de Black Friday.  


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”