Blaga AUDIAT, prietenul cu accidentul de la Bihor, chestorul Popa, PERCHEZIȚIONAT!

Blaga AUDIAT, prietenul cu accidentul de la Bihor, chestorul Popa, PERCHEZIȚIONAT!

În timp ce Vasile Blaga era audiat la București, la sediul IPJ Bihor procurorii percheziționau biroul chestorului Popa. O jumătate de oră a fost audiat liderul PNL, de procurorii DNA. 

Oradea

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins luni dimineata la sediul IPJ Bihor pentru perchezitii. Vizat de ancheta ar fi chiar seful Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Bihor, chestorul Liviu Popa.  Este a treia runda de perchezitii pe care  Serviciul Teritorial Oradea al DNA le face, in ultimele luni, in unitati de Poltie din  judetul Bihor.

Dupa primele perchezitii, cele din zona Beiusului, DNA Oradea a anuntat ca procurorii  efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor  infracțiuni de corupție comise în perioada 2014 – 2016.

Liviu Popa este seful Inspectoratului Judetean de Politie Bihor din anul 2012. In  perioada 23.11.2010 – 15.05.2012 el a fost Inspector General al Inspectoratului General  al Poliţiei Române.

București

Copresedintele PNL Vasile Blaga a sosit luni dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, informeaza Digi24. Acesta a declarat la sosire ca a fost citat ca martor intr-o dosar inregistrat in cursul acestui an pe rolul parchetului anticoruptie.

"Am fost chemat in calitate de martor in dosarul 175/2016", le-a declarat Vasile Blaga jurnalistilor, precizand ca nu are "habar" despre ce e vorba, informeaza Agerpres.

Ora 9:31 Vasile Blaga a declarat la plecarea de la sediul DNA ca dosarul vizeaza un accident rutier usor produs in data de 5 septembrie 2016. Amintim ca la acea data masina lui Vasile Blaga, un BMW din 2011, a fost implicata intr-o tamponare, la volan aflandu-se chestorul Liviu Popa, seful Inspectoratului e Politie al Judetului Bihor.

Vasile Blaga a stat la DNA circa 30 de minute.

Blaga a precizat, in legatura cu accidentul, ca el este cela care i-a solicitat chestorului sa scoata masina din cand in cand pentru ca este vorba despre un autovehicul vechi si nu e bine sa nu stea nepornita o perioada indelungata de timp.

Copresedintele PNL a adaugat ca accidentul a fost unul usor, rezultand intr-un far spart si bara de protedctie indoita.

Amintim ca seful Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor, chestorul Liviu Popa, a fost implicat, in 5 septembrie, intr-un accident de circulatie pe centura municipiului Brasov, transmite ebihoreanul.ro. Pe grupul de facebook "infotraficbrasov" a fost publicata si o fotografie cu cele doua autovehicule implicate in accident. Masina condusa de seful politiei bihorene, un BMW din 2001, cu nr. de inmatriculare BH 20 ASW, apartinea co-presedintelui PNL, Vasile Blaga. Surse din PNL au confirmat pentru Hotnews.ro ca Vasile Blaga conduce un BMW cu numarul BH 20 ASW.

"Domnul Liviu Popa este un prieten de familie al domnului Vasile Blaga si i-a solicitat acestuia sa ii imprumute masina pentru o deplasare in Bucuresti, fiind in concediu. Domnul Blaga isi exprima regretul in cazul in care au fost persoane afectate de acest incident si spera ca toate persoanele implicate sa fie sanatoase," a precizat pentru HotNews.ro la acea data consilierul liderului PNL, Mihai Somfelean.

Ofiterul, aflat in drum spre Bucuresti, a intrat cu masina pe contrasens, in depasirea unui autotren, si a lovit o alta masina, care venea din sens opus, mai scrie ebihoreanul.ro. "Nu a fost nimic grav, de altfel eu imi continui drumul spre Bucuresti cu aceeasi masina. Am vrut sa depasesc un TIR, am iesit pe contrasens si am lovit o masina care venea din fata", a declarat seful Politiei. Potrivit chestorului, evenimentul rutier a fost o simpla tamponare. "Nu au fost nici raniti si nici pagube materiale", a mai spus Popa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, comisarul sef Liviu Naghi, a declarat insa la acea data, pentru BIHOREANUL, ca evenimentul rutier nu a ramas inregistrat ca o simpla tamponare, intrucat s-a soldat cu ranirea unei persoane.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina