Blinken se va întâlni cu Lavrov săptămâna viitoare, dacă Rusia nu invadează Ucraina

Blinken se va întâlni cu Lavrov săptămâna viitoare, dacă Rusia nu invadează Ucraina

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, se va întâlni săptămâna viitoare cu omologul său rus, Serghei Lavrov, dacă Rusia nu invadează Ucraina, a anunţat joi seară Departamentul de Stat, notează AFP.

Antony Blinken a propus să se întâlnească cu Serghei Lavrov "în Europa, săptămâna viitoare. Ruşii au răspuns propuneri de date pentru sfârşitul săptămânii viitoare, pe care le-am acceptat, cu condiţia să nu existe o invazie rusă în Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

"Dacă invadează în următoarele câteva zile, aceasta va arăta clar că nu au fost niciodată serioşi în privinţa diplomaţiei", a adăugat el.

Un responsabil al Casei Albe a indicat la rândul său că preşedintele american, Joe Biden, va discuta vineri după-amiază "cu liderii transatlantici (...) despre trupele militare ruse relocate la frontiera cu Ucraina" şi despre eforturile de a face ca diplomaţia să prevaleze.

Potrivit programului premierului canadian, Justin Trudeau, la această reuniune la distanţă vor participa conducătorii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Poloniei, României, Uniunii Europene şi NATO. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...