Blocarea unor proiecte NATO de către Turcia vizează doar Austria (Ankara)

Blocarea unor proiecte NATO de către Turcia vizează doar Austria (Ankara)

Retragerea Turciei din unele proiecte de cooperare cu țări partenere în cadrul NATO vizează doar Austria, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a misiunii Ankarei pe lângă alianța militară, transmite Reuters.

Oficiali ai NATO au declarat miercuri pentru Reuters că blocarea de către Turcia a unor proiecte în 2017 — mai ales de pregătire militară — nu a afectat doar Austria, ci și alte țări ce nu fac parte din alianță, dar cooperează cu organizația.

Anul trecut, Austria a fost în fruntea apelurilor lansate pentru a opri discuțiile de aderare ale Uniunii Europene cu Turcia, după represiunea lansată de președintele Tayyip Erdogan în urma unei lovituri de stat eșuate.

"Au existat unele tensiuni cu Austria și a rezultat un blocaj. Cu toate acestea, (blocarea proiectelor) vizează doar Austria, ceilalți parteneri nu sunt deloc vizați", a declarat Fatma Pasaoglu, purtătoare de cuvânt a misiunii Turciei la NATO, la Bruxelles.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina