Blockchain – sursă deschisă pentru dezvoltarea unei tehnologii inovative care schimbă spațiul virtual în viitor

Blockchain – sursă deschisă pentru dezvoltarea unei tehnologii inovative care schimbă spațiul virtual în viitor

Codul sursă blockchain a devenit disponibil pentru toți dezvoltatorii de software la nivel global începând cu 2008, atunci când a fost încărcat pe platforma digitală SourceForge. Iar de atunci, până în 2024, piața monedelor digitale care se bazează pe această tehnologie, a ajuns la peste 23000 de criptomonede. Evoluția este ilustrată și de cotația valorii pieței criptomonedelor de la 17.57 miliarde de dolari în 2023 până la 469.5 miliarde de dolari în 2030.

În plus, această tehnologie a ajuns să fie folosită într-o varietate de domenii, inclusiv în sectorul jocurilor de noroc digitale. Astfel, platforme precum Vulkan Vegas acceptă criptomonedele ca instrument de plată. Desigur, construirea Metaversului pe baza tehnologiei blockchain reprezintă cea mai importantă achiziție pentru această tehnologie. Iar acest lucru se datorează beneficiilor oferite de rețelele de blocuri, despre care vom vorbi mai departe.

Cum a schimbat blockchain sectorul digital al jocurilor de noroc?

Utilizarea rețelelor de blocuri în segmentul jocurilor de noroc din spațiul virtual înseamnă construirea unei fundații solide care permite integrarea altor tehnologii revoluționare, precum realitatea augmentată și realitatea virtuală. Perspectiva de viitor oferită de criptomonede a dus la creșterea rapidă a numărului de posesori de portofele cu astfel de monede digitale, care a ajuns la 84 de milioane de portofele la nivel global.

Există o serie de aspecte care au contribuit la creșterea popularității acestei tehnologii în special în rândul operatorilor de servicii de jocuri de noroc în mediul virtual:

  • Executarea automată a tranzacțiilor (contracte inteligente) – în virtutatea termenilor setați în codul sursă contractele se execută în mod automat, fiind eliminată o serie de procese care se realizau manual în ceea ce privește autorizarea și confirmarea tranzacțiilor.
  • Transparență completă a operațiunilor executate în rețeaua de blocuri – autoritățile de auditare beneficiază de acces facil la orice tranzacție sau operațiune efectuată de operator sau jucători, toate acestea fiind vizibile în rețeaua blockchain.
  • Creșterea încrederii jucătorilor – transparență totală a operațiunilor din rețeaua de blocuri este apreciată de jucători pentru că le permite să verifice simplu și rapid tot ceea ce se întâmplă.
  • Nivel crescut de siguranță în comparație cu alte tehnologii – activitățile frauduloase care au ca obiectiv datele și fondurile jucătorilor sunt limitate de blockchain, datorită barierelor de criptare utilizate.
  • Verificarea digitală a identității – această tehnologie permite crearea unei identități digitale sigure, care elimină riscurile legate de furtul de identitate și le oferă jucătorilor garanția că fondurile și datele lor personale sunt în siguranță.

Securitatea, transparența, executarea automată a contractelor la îndeplinirea termenilor specificați, ușurința la verificarea a operațiunilor de către auditori și viteza de procesare a ordinelor de depunere și încasare a fondurilor sunt avantaje solide pentru jucătorii de pe platformele digitale cu jocuri de noroc.

De asemenea, pentru că această tehnologie oferă acces la servicii descentralizate, jucătorii se pot implica activ în dezvoltarea jocurilor alături de producători. Mai mult decât atât, aceștia beneficiază și de recompensele acordate de dezvoltatori atunci când ideile lor sunt implementate cu succes.

P2E – conceptul oferit de tehnologia blockchain ce face diferența în favoarea jucătorilor de pe site-urile cu jocuri de noroc

NFT-urile reprezintă unul dintre activele aparte cu care tehnologia cu blocuri a reușit să cointereseze jucătorii într-un mod pe care monedele fiat nu îl oferă: posibilitatea de a obține câștiguri ce pot fi valorificate în lumea reală. În urma îndeplinirii misiunilor alocate de către operatorii de cazino jucătorii beneficiază de active digitale care pot fi preschimbate în bani în realitate.

În acest fel, jucătorul se distrează în diferite moduri și poate realiza beneficii multiple jucând pe platformele cu jocuri de noroc din spațiul digital. Lansarea cazinourilor bazate 100% pe blockchain din Metaverse marchează momentul în care programele P2E consolidează relația dintre operatorii de cazino și jucători. Astfel, unii dintre acești furnizori de servicii de jocuri digitale de noroc colaborează cu magazine din lumea reală, unde jucătorii pot folosi aceste NFT-uri.

Jucătorii pot preschimba aceste active digitale în bunuri, produse, articole sau sume de bani reali. Mai mult decât atât, unii dintre operatorii de jocuri online de noroc organizează turnee la care jucătorii participă în baza NFT-urilor câștigate și unde pot obține premii în sume reale. Valorificarea acestui tip de recompensă a contribuit din plin la creșterea popularității cazinourilor operate în baza blockchain.

Frauda la jocurile de noroc din spațiul virtual este imposibilă dacă se folosește tehnologia blockchain?

Procesarea tuturor operațiunilor la vedere elimină orice risc de fraudă care este posibil în cazul platformelor cu jocuri obișnuite. În plus, contractele inteligente nu implică factorul uman, ceea ce reduce automat riscurile legate de producerea de erori, așa cum s-a întâmplat la operatorii tradiționali de jocuri de noroc.

Consultarea tranzacțiilor, a pariurilor și a oricărei operațiuni efectuate de către operatorul de jocuri sau de jucător contribuie decisiv la creșterea încrederii jucătorilor în acest tip de site-uri cu jocuri de noroc. Iar încrederea este un factor decisiv în alegerea serviciilor de cazinou de către jucătorii din societatea modernă.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat