Bloomberg: Ţările occidentale se confruntă cu o penurie de produse

Bloomberg: Ţările occidentale se confruntă cu o penurie de produse

În ţările occidentale, în această vară există o lipsă acută pentru de o serie de produse, în special, bere, floricele de porumb, ceapă şi salam.

„În ultimele luni, multe alimente ocazionale au devenit extraordinar de scumpe sau greu de găsit, cum ar fi salata verde în Australia, ceapa şi salamul în Japonia şi chiar berea îmbuteliată în Germania, forţând companiile să caute alternative pentru a satisface cererile clienţilor”.

„De obicei, problema nu este lipsa produselor, ci mai mult este legată de întreruperile apărute pe lanţul global de aprovizionare. Este un vârtej de factori, de la vremea rea şi la pandemie, la tensiuni geopolitice şi la o revenire a cererii”.

În Germania există un deficit de recipiente de sticlă, tot din cauza conflictului din Ucraina, care furnizează sticlă. „Lipsa floricelelor din SUA a devenit, de asemenea, o sursă de îngrijorare pentru cinefili. <...> Fermierii trec de la porumb la culturi mai profitabile”, se spune în articol.

În Australia, un lanţ de fast-food a înlocuit salata în burgeri cu varză, iar în Marea Britanie, McDonald's a fost nevoită să limiteze utilizarea roşiilor din cauza costurilor ridicate pentru încălzirea serelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...