BNR ține cu PSD? Motivul pentru care rezervele valutare ale BNR au scăzut luna trecută cu peste 500 de milioane de euro faţă de septembrie

BNR ține cu PSD? Motivul pentru care rezervele valutare ale BNR au scăzut luna trecută cu peste 500 de milioane de euro faţă de septembrie

BNR ține cu PSD? Motivul pentru care rezervele valutare ale BNR au scăzut luna trecută cu peste 500 de milioane de euro faţă de septembrie.
 
Rezervele valutare ale Băncii Naţionale au scăzut luna trecută cu peste 500 de milioane de euro faţă de septembrie. Astfel, la 31 ocotmbrie, conturile BNR au scăzut sub 35 de miliarde de euro.

O astfel de scădere arată clar o intervenție pe curs. Deși nu una agresivă, se vede că Banca Națională a încercat să țină cursul în frâu pentru a evita o creștere bruscă, dezvăluie  Digi24.ro .

În octombrie, au fost intrări în valoare de 559 de milioane de euro, reperezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci, alimentarea conturilor Ministerului de Finanţe, dar şi cea a contului Comisiei Europene.

Ieşirile au fost de puțin peste un miliard de euro, printre care plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice.

Rezerva de aur s-a menţinut la aproape 104 tone ceea ce înseamnă o valoare de aproape 4 miliarde și jumătate de euro. Cât priveşte rezervele internaţionale ale României în valută şi aur, acestea se ridicau la sfârșitul lunii octombrie la 39,4 miliarde de euro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...