BNS: Sindicatul participă la reuniunea guvernamentală în delegaţia PSD din cauza lipsei de dialog a Guvernului pe tema PNRR

BNS: Sindicatul participă la reuniunea guvernamentală în delegaţia PSD din cauza lipsei de dialog a Guvernului pe tema PNRR

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, va participa în cadrul delegaţiei PSD la reuniunea care are loc joi la Guvern pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), deoarece actualul Guvern a arătat dezinteres şi indisponibilitate la dialog faţă de organizaţiile sindicale pe subiectul PNRR, se menţionează într-un comunicat al BNS remis AGERPRES.

"Încă din cursul anului trecut, BNS şi-a arătat imediat după decizia politică la nivel înalt adoptată de liderii europeni care vizează Facilitatea de Relansare şi Rezilienţă, interesul pentru a fi un partener activ al Guvernului României, cât şi al tuturor partenerilor sociali naţionali în elaborarea PNRR al României", precizează reprezentanţii Blocului Naţional Sindical în comunicat.

Aceştia susţin că, ulterior, după învestirea Guvernului Cîţu, noul prim-ministru nu a mai dialogat cu organizaţiile sindicale pe tema PNRR.

"Toate eforturile noastre de a ne face auziţi şi de a putea să dialogăm constructiv cu premierul Cîţu, dar şi cu alţi membri ai cabinetului, s-au lovit din păcate de lipsa de reacţie şi probabil, dezinteresul acestora. Singurul ministru care şi-a găsit timp să se întâlnească cu noi să discute şi cu care am putut stabili elemente care ţin de reforme în domeniul pe care îl coordonează, este ministrul Energiei, domnul Virgil Popescu. Aşa că prezenţa preşedintelui BNS, Dumitru Costin, la întâlnirea de astăzi de la sediul Guvernului îşi are explicaţia în tot ceea ce s-a întâmplat în relaţia Guvern, parteneri sociali naţionali reprezentativi pe subiectul PNRR", se arată în comunicatul BNS.

Blocul Naţional Sindical subliniază că, spre deosebire de reprezentanţii guvernului Cîţu, cei ai Comisiei Europene au avut 6 întrevederi cu organizaţia sindicală.

"Este ruşinos că nu am găsit timp să ne aşezăm la masă împreună, să discutăm şi să găsim timpul necesar şi capacitatea de a lucra împreună şi de a găsi cele mai bune soluţii de reforme care să facă viaţa mai buna românilor. În tot acest interval, Comisia Europeană şi-a găsit timp pentru cel puţin şase întâlniri de lucru, temeinice, pe subiecte critice vizate de PNRR. E trist să constaţi că găseşti mai multă disponibilitate de dialog şi mai multă transparentă la funcţionarii europeni, decât la românii tăi!", au mai spus reprezentanţii BNS în comunicatul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?